Egy 16 éves fiú meghalt egy másik fiatal pedig súlyosan megsérült amikor egy kidőlt fa leszakított egy kötélpályát a Vas megyei Gyöngyösfalu kalandparkjában. Másfél emelet magasságból zuhantak le a fiúk.

Kidőlt fa a kalandparkban

Meghalt egy 16 éves fiú, egy másik 16 éves fiú pedig megsérült, amikor kidőlt egy fa a Vas megyei Gyöngyösfalu kalandparkjában és leszakította a másfél emelet magasan futó kötélpályát.

Kirándulócsoport szórakozott

112press úgy tudja, éppen egy iskolás kirándulócsoport szórakozott a kalandparkban, többen leestek a drótkötélen, az áldozat olyan szerencsétlenül esett le a másfél emelet magasságból, hogy sajnos nem tudták az életét megmenteni. Vélhetően kitörhetett a nyaka.

EZEK A LIKENEWS LEGFRISSEBB HÍREI

Rendőrök a helyszínen

A portál azt írja, rendőrök érkeztek a parkba, megkezdődött a helyszíni szemle. A balesetnek egy tizenhat éves áldozata van. A kalandpark 20 éve üzemel.

Ez is érdekelhet:

Meghalt egy 28 éves orvos, aki részt vett a koronavírus elleni vakcina tesztelésében

FRISS:

Megszületett az ítélet a zsámbéki férfi ügyében, aki 3 évvel ezelőtt megölt egy idős nőt

Meghalt egy anyuka

Szörnyű tragédia ért egy pécsi családot a balatonboglári kalandparkban két évvel ezelőtt. A háromgyermekes anyuka a kötélpályán vesztette eszméletét. A mentők a tűzoltóktól kértek segítséget, hogy az öt méteres magasságból lehozzák a nőt.

Nem tudták megmenteni

Mentőkötél segítségével hozták le és átadták a mentőknek, de az életét már nem tudták megmenteni. A rendőrség közigazgatási hatósági eljárásban vizsgálja a történteket.

13 gyerek alatt szakadt el a kötél

Négy évvel ezelőtt tizenhárom gyerek sérült meg a csillebérci kalandparkban, amikor leszakadt a fák közé kifeszített egyik kötélháló.

Az ott dolgozók sem értették

A kalandpálya alkalmazottai sem értették, hogyan szakadhatott el a gyerekek alatt a három és fél méter magas kötélháló, aminek állítólag semmi baja sem volt.

Meghalt egy kislány

Egy évvel ezelőtt egy hatéves kislány meghalt, két másik gyerek pedig megsérült, amikor ledőlt egy rosszul karbantartott mászóka a Heves megyei Csány óvodájának udvarán.

Csörgött a telefon

Döbbenetes, amit a szülőknek át kellett élniük. Egyszer csak csörgött a telefonjuk és azt mondták nekik, nagy baj történt. Az egy évvel ezelőtti csányi eset felhívja a figyelmet a játszóterek állapotára valamint arra, hogy kinek kell ezekre figyelni.

Kidőlt a mászóka

Azon a csütörtökön bejelentés érkezett a rendőrségre, hogy a csányi óvoda udvarán kidőlt egy mászóka, egy kislány életét vesztette, két kisgyermek pedig megsérült. A rendőrség foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés bűncselekménye miatt kezdett nyomozni.

Ki ellenőrzi a játszótereket?

Elvileg az önkormányzatoknak kell gondoskodniuk arról, hogy a közterületi játékok balesetmentesek és biztonságosak legyenek, nekik kell kijelölni az üzemeltetőt és elvégezni, elvégeztetni a rendszeres ellenőrzéseket. A kalandparkok esetében az üzemeltető a felelős a játékok és az eszközök állapotáért.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: 112press