Egy motoros férfi meghalt, egy pedig megsérült péntek este abban a balesetben, amelyben egy motorkerékpár és egy traktor ütközött össze a Szegedhez közeli Öttömösön, a spárgatermesztés magyar fellegvárában.

A Csongrád Megyei Rendőrfőkapitányság szóvivője, Szabó Szilvia azt mondta, hogy a baleset fél hat körül történt a Kossuth Lajos utcában.

A helyszíni szemle és a műszaki mentés idejére az utca érintett szakaszát lezárták – tudatta a százados a sajtóval.

A képek alapján az történhetett, hogy a motorost vagy nem vette észre a traktoros, vagy nem adott neki elsőbbséget. A legtöbb motoros baleset ugyanis a legtöbbször a figyelmetlenség miatt történik.

Baleset Öttömösön – MTI Fotó

Öttömös a spárga hazája

Öttömös egy alig 900 fős falu Szeged mellett a mórahalmi járásban. A település ritkán kerül be a hírekbe, általában évente egyszer írnak róla a spárgafesztivál kapcsán.

Öttömösön ugyanis az egyik legfőbb mezőgazdasági termék a spárga, amelynek termesztése egy ideje komoly szerepet játszik az itt élő családok megélhetésében. Eleinte Spárganapot, Spárgabált szerveztek, majd ebből nőtte ki magát a teljes kistérséget, ma már úgyszólván az egész homokvidéket megmozgató Spárgafesztivál.

MTI/LikeNews – Képek: Az MTI helyszínen készített felvételei – Fotó: Donak Ferenc. A LikeNews egy megbízható hírportál!