Egy kisbolt előtt szólakozott össze két férfi Tatabányán. A konfliktust az okozta, hogy az egyik férfi szerint neki kellett volna bemennie korábban abba az üzletbe, ahol csak 1 vásárló tartózkodhat. A vásárlásnak tragédia lett a vége.

Egy sörért ugrott be Tatabányán, a lakótelepi kisboltba Farkas Ferenc. Amikor kijött az üzletből, az ajtó előtt várakozó nyugdíjas rendőrtiszt felelősségre vonta őt. Szerinte ugyanis neki kellett volna Ferenc előtt bemenni a boltba, ahol egyszerre csak egy vásárló tartózkodhat. A vitatkozás végén a 46 éves férfi a barátjával elindult az épület végéhez, hogy megigyák a sörüket. Közben a feldühödött rendőrtiszt felhívta a fiát, akit a két férfi után küldött. Dulakodni kezdtek, elsőként Ferenc ütötte meg a rátámadó férfit. Aztán oldalra fordult, majd gyanútlanul visszaindult a kőfalhoz, amelyen a sörét hagyta – írja a KEKEFENY.com

„Ferit oldalról érte az első ütés, majd amikor a földre zuhant, bevágta a fejét a kőfalba. Azonnal eszméletét vesztette, védekezni nem tudott, de a támadója tovább verte a fejét. Az egyik ütéstől eltört az orrcsontját. Feri nem halt meg azonnal, a vérében fekve fuldoklott, a támadója pedig meg sem próbált segíteni rajta. Amikor az öcsém meghalt, a gyilkosa el akart menni, de a szemtanúk visszatartották”– mondta a Blikknek az áldozat bátyja, Tibor.

Azóta kiderült, ha a gyilkosa oldalra fordítja Ferencet, akkor ő még ma is él.

Farkas Ferenc élettársa, Ibolya és kisfia, Milán azóta is vigasztalhatatlanul sír. A kiskamaszt a keresztanyja vette magához, mert képtelen hazamenni oda, ahol minden a tragikus sorsú édesapjára emlékezteti. Így az édesanyja, Ibolya a tragédia óta naphosszat egyedül gyászol az elsötétített lakásban.

„Feri biztonsági őrként dolgozott, kedves, csöndes ember volt. Nagyon várta már a kisfiam májusi névnapját” – mondta sírva a Blikknek Ibolya. Azóta anya és kisfia mindennap visszamennek a tragédia helyszínére, gyertyát gyújtva emlékeznek a családapára.

A gyilkost a rendőrök a helyszínen elfogták. Nemcsak Farkas Ferenc megölése, hanem segítségnyújtás elmulasztása miatt is felelnie kell. Ha bebizonyosodik a bűnössége, húsz évig terjedő fegyházbüntetésre számíthat.

Kiemelt kép: egy korábbi gyilkossság helyszínelése – Forrás: MTI/Mihádák Zoltán