Hamis pénzzel fizetett a drogért egy férfi Győrben. A dílerek másnap megtalálták a férfit és kitört a balhé.

H. Roland korábban kábítószert vásárolt H. D. Dániel győri lakostól, és hamis bankjeggyel fizetett a drogért. Ezt nehezményezte a 19 éves fiatal, és másnap társával, a 20 éves K. Patrikkal együtt megkeresték H. Rolandot. Az elszámolási vita során H. Rolandot a földre lökték, majd H. D. Dániel a fejéhez tartott egy gáz- és riasztófegyvert, megfenyegette, valamint számon kérte rajta, hogy hamis pénzzel verte át őt. A férfi miután kiszabadult támadói kezei közül, befutott egy közeli üzletbe, a két garázda pedig elhagyta a helyszínt.

A rendőrök 2019. december 28-án 13 óra körül a lakásán elfogták H. D. Dánielt, és a nála tartott kutatás során megtalálták a támadáshoz használt gáz- és riasztófegyvert, amelynek tartására engedéllyel rendelkezett, továbbá a fegyverhez tartozó lőszereket. A drogkereső kutya a lakáshoz tartozó tárolóban kábítószergyanús növényi származékot talált, valamint előkerült egy digitális mérleg és egy dohányőrlő is. A rendőrök még aznap a lakásán elfogták a másik garázdát, a 20 éves K. Patrikot is.

A két támadót előállították a Győri Rendőrkapitányságra, ahol a velük szemben alkalmazott gyorsteszt pozitív eredményt mutatott kábítószerre.

A nyomozók a két győri fiatalt gyanúsítottként hallgatták ki fegyveresen elkövetett garázdaság bűntett, valamint kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt –írja a 112press

H. Roland az eljárás során elismerte, hogy korábban ő is kábítószert fogyasztott, illetve vásárolt, valamint a lakásán tartott kutatás során az intézkedő rendőrök kábítószergyanús növényi származékot találtak. A helyi rendőrkapitányságon a vele szemben alkalmazott drogteszt szintén pozitív eredményt mutatott, ezért őt külön büntetőeljárás keretében, gyanúsítottként hallgatták ki kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás:112press