A Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai általános razziát tartottak és a társszervek bevonásával péntek éjjel Budapest 13. kerületében ellenőrizték a járműveket. Az illegális gyorsulási versenyeket akarták megelőzni.

A BRFK 13. Rendőrkapitányság, valamint a Közlekedésrendészeti Főosztály rendőrei a Nemzeti Közlekedési Hatóság munkatársaival közös akciót szerveztek az illegális gyorsulási versenyek ellen 2019. október 11-én éjjel.

A komplex ellenőrzés kiterjedt a gépjárművek műszaki állapotára, illetve azok körözési rendszerben való szereplésére, valamint az akció keretén belül vizsgálták az autók engedély nélküli átalakítását is.

Az ellenőrzés során a rendőrök meglehetősen sok, 372 autót és azok utasait ellenőrizték péntek éjjel. Volt olyan útvonal, ahol szinte mindenkit megállítpttak.

Az egyenruhások hat esetben helyszíni bírságot szabtak ki, tíz autós ellen tettek szabálysértési feljelentést, amely során a rendőrök öt forgalmi engedélyt vettek el engedély nélküli átalakítás miatt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság továbbra is folytatni fogja az akciókat az illegális gyorsulási versenyek visszaszorítása érdekében – írja a Police.hu

Kiemelt kép: részlet a rendőrség videójából