Havazás, viharos szél, fagyos levegő, ez jellemzi az időjárásunkat az elkövetkező időszakban. A Köpönyeg tájékoztatása szerint már ma több centiméter hó hullhat, az OMSZ pedig az ország nagy részére riasztást adott ki.

A keleti megyékben várható főként havazás

Mint ahogyan azt a LikeNews is megírta főként az északkeleti megyék fölé még érkezhet vastagabb felhőzet is. Napközben egyre kevesebb helyen, főként a keleti megyékben várható havazás, hózápor.

Havazás az országban

Csütörtök

A nap első felében erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és a középső, valamint a keleti tájakon több helyen, máshol elszórtan lesz havazás, hózápor. Akár újabb 1-5 cm-es hó hullhat. A sokfelé erős, olykor viharos északi, északnyugati széllel sarkvidéki eredetű, igen hideg levegő zúdul a Kárpát-medence térségébe. Kisebb hófúvások is előfordulnak. A hőmérséklet kevéssel fagypont felett +1 fok körül alakul.

Riasztást adott ki az OMSZ

Forrás: met.hu

Péntek

Felhőátvonulások várható a napsütés mellett. Hózáporok főleg a keleti területeken alakulnak ki, itt lokálisan ismért hullhat pár cm-nyi friss hó. Sokfelé marad erős a szél, nyugaton és a középső tájakon viharos széllökések lesznek, mely tovább ront a hőérzetünkön. Reggel -6, délután 0 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Kapcsolódó:

Hétvége

Többórás napsütésre, elszórt hózáporokra és fagyos, igazi téli időre van kilátás. Reggelente -15 és -5, délutánonként -6 és 0 fok közötti fagyos hőmérsékletek lesznek.

Hétfő

Erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan várható havazás, majd ónos eső, havas eső is lehet. A hőmérséklet csúcsértéke 0 fok körül valószínű.

Kiemelt kép: Illusztráció