Mint ahogyan azt a LikeNews is megírta szombaton elhunyt Őze Áron színművész édesanya. A család hiába óvta, mégis elkapta a koronavírust, ami egy hét alatt ledöntötte a lábáról. Ildikó még ősszel esett át egy műtétet, az állapota szépen javult, de aztán jött a covid.

Közösségi oldalán tudatta a szomorú hírt

Mint megírtuk a színész tudatta a szomorú hírt A színész szombat délután írta meg a Facebook oldalán, hogy sajnos az édesanyja elhunyt koronavírus fertőzésben. A dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza igazgatója a posztban azt írta: “Anyu ismét Apuval van. 2021 Február 20 délutánján a COVIDDAL vívott csatát elvesztettük. Mindenki vigyázzon magára és egymásra!” – írta a bejegyzésében a színész, akinek a posztja alatt rengeteg megindító és együttérző hozzászólást írtak a rajongók. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Műtét után lábadozott

Hiába tartottak be minden létező előírást és vonult még önkéntes karanténba is a színész, hogy megóvja egy műtét után lábadozó idős édesanyját, Ildikó megfertőződött a rettegett koronavírussal, és a szervezete végül alulmaradt a küzdelemben.

Áronék szomszédságában élt

Az asszony Áronék szomszédságában élt, hogy mindig közel lehessenek egymáshoz, ne kelljen messze mennie, ha unokáját szeretné látni. Tavaly ősszel esett át a komoly operáción, csípőprotézist kapott, így külön szerencsés volt, hogy a közelében volt a család, amely segítette, támogatta az idős hölgyet.

Otthonában végezte a rehabilitációt

„Itt lehetett velünk, mellettünk, nap mint nap láthatta az unokáját, nagyon közel álltunk egymáshoz. Hosszú utat jártunk be, hisz tavaly ősszel megműtötték. Itthon lábadozott, itthon végezte a rehabilitációt, és nagyon szépen haladt” – mondta a Blikknek a színész.

Az orvosok mindent megtettek

Akármennyire körültekintőek is voltak a családtagok, az asszony végül elkapta a koronavírust: „Belázasodott, és bár eleinte nem akart hallani a kórházról, végül egy hét után úgy döntöttünk, mindenképp bevisszük. Ezúton is köszönök mindent a Péterffy Sándor utcai kórház dolgozóinak, akik mindent megtettek érte. A legjobb kezekben volt végig, és méltó módon távozhatott”.

Áron el sem tudott búcsúzni édesanyjától

Áron édesanyja utolsó óráiban nem lehetett mellette, de a bátyja, Gábor még el tudott búcsúzni. A színészt gyászában párja, Auksz Éva és gyermekei támogatja.

„Mégsem nyertünk”

„Mindennap kaptuk a híreket, tájékoztattak mindenről, de látogatni nem tudtuk a kórházban. Az utolsó délután végül a bátyám bemehetett hozzá és el tudott tőle búcsúzni. Erős családi kötelék van köztünk, amelynek az édesanyám is részese volt az utolsó pillanatig. Hosszú volt ez az út, és már azt hittük, győztünk, édesanyám jól viselte a műtétet és a lábadozást is. Aztán jött a koronavírus, és most úgy érzem magam, mintha egy győztes küzdelem utolsó pillanatában derült volna ki, hogy mégsem nyerhetünk” – mondta Őze Áron.

Édesapja is híres színész volt

Őze Áron édesapja, a Kossuth-díjas magyar színművész, Őze Lajos 1984-ben hunyt el, mindössze 49 évesen. Miután Áron 1989-ben leérettségizett, elsőre felvették a Színház- és Filmművészeti Főiskolára, ahol 1993-ban végzett. 1992-től tagja volt a Nemzeti Színháznak, 1998–2001 között pedig szabadfoglalkozású művészként dolgozott.

Igazgatóként is kipróbálta magát

Őze 2010. január 1-től 2014. december 31-éig volt a Pesti Magyar Színház igazgatója. A Jásza Mari-díjas színész Iglódi István igazgatót váltotta. 2016-ban felkérésre megpályázta és elnyerte a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza igazgatói posztját. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Őze Áron, M5, Ez itt a kérdés – YouTube