A körmök gyengülésének számos oka lehet, például vitaminhiány, betegség, vegyi anyagok, tisztítószerek, lakkok, műköröm. A meggyengült körmök töredezhetnek, sérülékenyebbek lehetnek, letörhetnek, berepedhetnek. Néhány praktikus módszerrel viszont újra megerősíthetők.

Körömerősítő tippek

A töredező, berepedt körmöket célszerű bizonyos időközönként kicsit visszavágni. A meggyengült körmök ugyanis könnyedén beszakadhatnak, sőt akár vissza is hajolhatnak egy hirtelen mozdulat során. A hosszabb körmök beakadhatnak, és ezáltal még több sérülés, károsodás keletkezik. A mindennapi tevékenységek során jelentősen akadályozhatnak. 

A felületüket érdemes teljesen simává polírozni, viszont a fémreszelők kerülendők, mivel tovább gyengíthetik az amúgy is megviselt körmöket.

Természetes összetevőkben gazdag, formaldehidmentes körömlakkokat alkalmazzunk, melyek beszerezhetők például a MamaVita körömápolási termékei közül. Ugyanígy törekedni kell az acetonmentes lemosók használatára is.

Nagyon fontos a megfelelő ápolás, melybe beletartozik a körömágy, és a kéz hidratációja is. Használható körömápoló olaj, kutikulaolaj, shea vaj. Rengeteg speciális körömerősítő beszerezhető, melyek plusz réteget képeznek a körmökön, táplálják, és kellően védik a külső behatásoktól, sérülésektől. 

Bevethetők körömregeneráló szérumok is, melyek többsége drogériákban, webshopokban is megtalálható. Általában külön kategóriákból választhatunk célzottan, amiket például töredezett, puha, elhajló, vagy lepergő körmökre ajánlanak.

Belülről jövő támogatás

Az erős körmöknek alapfeltétele a változatos, kiegyensúlyozott, vitaminokban gazdag étrend. Nem elegendő csak külsőleg ellátni őket vitaminokkal, és fontos nyomelemekkel. Táplálkozás útján is biztosítanunk kell ezeket.

A megfelelő ételek mellett, érdemes kúraszerűen körömerősítő étrend-kiegészítőket beiktatni. A különféle szépségvitaminok kifejezetten a körmök, a haj, és a bőr számára létfontosságú összetevőket tartalmazzák, melyek támogatják a növekedésüket is. A leggyakoribb komponensek a kovaföld, szelén, cink, ligetszépe olaj, búzacsíra kivonat, B-vitamin-komplex, D-vitamin, biotin.

Mentes körömlakkok az erősebb körmökért

Különösen ajánlottak a Benecos Happy nails körömlakkok, melyek nem tartalmaznak formaldehidet, toluolt, szilikont, parabéneket, és még számos káros összetevőtől mentesek. Különböző színekben elérhető vegán készítmények, melyek kíméletesek, mégis gyönyörű árnyalatokkal varázsolják még mutatósabbá körmeinket, anélkül hogy károsítanák őket.

A szép, ápolt körmökért rendszeresen tenni kell, néhány praktikával, apró változtatással is látványos eredmények érhetők el. A leghatásosabb, ha kívülről, és belülről is megtámogatjuk.

Fontos azonban, hogy ne csupán a körmeinkre figyeljünk oda, hanem az egészségünkre is, hiszen a körmök számos hiánybetegséget, rendellenességet jelezhetnek.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon már 600 ezren olvassák.