Nem mindennapi esethez riasztották a tűzoltókat Kiskőrösön. Egy cica a háztetőn sétálva úgy gondolta jó ötlet belebújnia az ereszcsatorna lefolyóba. Végül a tűzoltók szabadították ki a cirmos cicát.

„Hogyan lesz egy macskából sztár?” – teszi fel a kérdést a katasztrófavédelem. „Mondják, hogy az internet robbanása a macskás tartalmaknak is köszönhető. A kíváncsi cirmosok számtalan ártatlan kalandba keverednek, azonban gyakran a tűzoltók segítségével szabadulnak ki” – írja közösségi oldalán a katasztrófavédelem.

Esőcsatornába szorult egy macska Kiskőrösön, kedd délelőtt. Értesítették a városi tűzoltókat, akik az állatot kéziszerszámok segítségével időben és épségben kimentették.

A cicák kiváló futók, rövidtávon képesek elérni az akár 50 km/h-s sebességet is. Ízületeik hajlékonyak, hosszú lábukkal, rugalmas és erős izmaikkal remekül ugranak, képesek függőlegesen felfelé a kerítésekre vagy falakra akár két méter magasságba is felugrani álló helyzetből.

Ahol egy macsek feje átfér, ott át tudja préselni az egész testét. A tűzoltók képein is látszik, arra nem gondolt a kiskőrösi cica, hogy a csatorna hosszú lesz lefelé, és ennyi ideig még ő sem tud összegörnyedve mászni.

Kiemelt kép forrása: katasztrófavédelem