Megtalálták a Mallorcán eltűnt kisvárdai testvérpár egyik tagjának holttestét a spanyol hatóságok – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára kedden a sajtóval.

A mallorcai csendőrség főnökének tájékoztatása szerint újabb holttestet találtak, és ez az eltűnt magyar férfi holtteste, akit a személyleírás és a megtalált hátizsákban lévő iratok alapján azonosítottak. Az államtitkár együttérzését fejezte ki a gyászoló családnak.

Hétvége óta keresik őket

A Diario de Mallorca helyi lap a hétvégén írt arról, hogy eltűnt magyar turisták után kutatnak nagy erőkkel a mallorcai hatóságok. Információi szerint a sziget délkeleti részén fekvő Cala d’Or üdülőhely egyik hoteléből jelentették, hogy két szállóvendégüket napok óta nem látták.

Megrendült a család

Korábban írtunk arról itt a LikeNews.hu hírportálon, hogy a családjuk megrendült és összetört, de még nem adják fel a reményt, hogy a két gyermek előkerül. „Jelenleg nincs más tennivaló, mint imádkozni, hogy előkerüljenek” – egy emberként aggódnak a kisvárdaiak azért a testvérpárért, akiknek a múlt héten veszett nyomuk egy mallorcai üdülőparadicsomban.

Üdülőhely Mallorcán

A megtalált fiú érettségire készült

A család egyik rokona azt mondta a Blikknek, hogy a fiú épp az érettségijére készült, még a könyveit is magával vitte a régóta várt nyaralásra. „Mindenkit letört a hír, folyamatosan telefonálunk, hátha megtudjuk végre, mi történt. Az egészben az a legszörnyűbb, hogy egyszerűen nem tudjuk, mit hoz a holnap. Borzalmas az egész a helyzet, a fiú idén érettségizne, még a tankönyveit is magával vitte a nyaralásra. Nagyon lelkiismeretes gyerek – mesélte szomorúan egy rokon a lapnak, aki bár végtelenül elkeseredett, még nem adta fel a reményt.” – mesélte a rokon.

Mindenki róluk beszél Kisvárdán

Egész Kisvárda a Mallorcán eltűnt testvérpárról beszél. Sokan fel sem fogták, hogy a városukban lakott a két fiatal, a 30 éves Orosz Katalin és öccse a 18 éves Mihály. Egy hete tűntek el a spanyol nyaralószigeten Mallorcán.

Kiemelt kép: illusztráció