Egész Kisvárdát sokkolta a Mallorcán eltűnt testvérpár története: egy emberként imádkoznak értük a helyiek

Egész Kisvárda a Mallorcán eltűnt testvérpárról beszél. Sokan fel sem fogták, hogy a városukban lakott a két fiatal, a 30 éves Orosz Katalin és öccse a 18 éves Mihály. Egy hete tűntek el a spanyol nyaralószigeten Mallorcán.

Családjuk megrendült és összetört, de még nem adják fel a reményt, hogy a két gyermek előkerül. „Jelenleg nincs más tennivaló, mint imádkozni, hogy előkerüljenek” – egy emberként aggódnak a kisvárdaiak azért a testvérpárért, akiknek a múlt héten veszett nyomuk egy mallorcai üdülőparadicsomban – írja a Blikk.

Borzasztóan megrendítettek a történtek. Először fel sem fogtam, amikor láttam a fotójukat a hírekben. Egy gimnáziumba jártunk Katával, naponta találkoztunk, de már rég nem hallottam felőle. Annyit tudok csak, hogy pár éve Budapestre költözött. Itt, nálunk mindenkit mélyen megérintett az eset, a legrosszabb, hogy tehetetlenek vagyunk, s mi is csak annyit tudunk, amennyit a médiából hallunk – mondta a lapnak egy kisvárdai. 

A fiú épp az érettségijére készült, még a könyveit is magával vitte a régóta várt nyaralásra. „Mindenkit letört a hír, folyamatosan telefonálunk, hátha megtudjuk végre, mi történt. Az egészben az a legszörnyűbb, hogy egyszerűen nem tudjuk, mit hoz a holnap. Borzalmas az egész a helyzet, a fiú idén érettségizne, még a tankönyveit is magával vitte a nyaralásra. Nagyon lelkiismeretes gyerek – mesélte szomorúan egy rokon a lapnak, aki bár végtelenül elkeseredett, még nem adta fel a reményt.”

Ahogy azt korábban itt a LikeNews hírportálon megírtuk Mallorca délkeleti részén fekvő Cala d’Or üdülőhely egyik hoteljéből jelentették, hogy két vendégük eltűnt. Egy 18 éves fiatal férfi és egy 30 éves nő volt a vendégük. A személyzet takarította volna a szobájukat és azt látták, hogy minden csomagjuk ott van még, nekik viszont nyomuk sincs. Azóta a helyi menőalakulatok megfeszített erőkkel próbálnak felkutatni őket.  

A helyi lapok beszámolója szerint szemtanúk látták, amint a viharos időben egy hullám a tengerbe sodort két embert. A személyleírások alapján a spanyol hatóságok azt valószínűsítik, hogy a magyar turistákról van szó. 

A magyar külügyminisztérium arról tájékoztatta a lapot, hogy a testvérpár keresése jelenleg is nagy erőkkel zajlik. Mivel a család bejelentést tett a rendőrségen, a kisvárdai rendőrség maga is körözési fotókkal keresi Katalint és Mihályt.

Kiemelt kép: Az eltűnt testvérpár fotója – Forrás: Police.hu