Június 16. és 19. között tartanák meg a járványhelyzet miatt idén elmaradt Fishing on Orfű fesztivált 2021-ben, ugyanakkor a szervezők már egy augusztus 25. és 28. közötti időszakot is lekötöttek a fellépőkkel, amennyiben szükségessé válna a hagyományos nyári rendezvény újbóli elhalasztása – közölte Egyedi Péter, a fesztivál sajtófőnöke kedden az MTI-vel.

Mindenki ezt nézi most!

Idén elmaradt

A fesztivál idén júniusban került volna megrendezésre, azonban a koronavírus járvány miatt egy későbbi időpontot jelöltek meg a szervezők. Viszont a korlátozó intézkedések miatt a második időpontban sem tudták lebonyolítani az eseményt. Ám most nagyon úgy fest a dolog, hogy a jövő évi fesztivált már gőzerővel szervezik, olyannyira, hogy már a jegyértékesítés és elindult és a zenei program is összeállt.

Ezt írják az oldalukon

“Lesz Fishing, júniusban lesz, de ha mégsem lehet, akkor meg augusztusban. Ilyen egyszerű! Rendkívüli éven vagyunk túl és a jövőt még mindig csak rendkívüli módon tervezhetjük.” – olvasható a fesztivál oldalán.

Elkészült a részletes zenei program

A fesztivál sajtófőnöke – Egyedi Péter – közleményében azt írta, hogy elkészült a rendezvény részletes zenei programja, az megtalálható az esemény honlapján, a www.fishingonorfu.hu-n.

Pozitívak a jövőt illetően

“Pozitívan tekintünk a jövőbe. Nem tehetjük ezt másként, hiszen augusztusban, a fesztivál történetének eddigi legnehezebb éve után bebizonyosodott, hogy a miénk a legösszetartóbb és legszuperebb közönség! Gőzerővel dolgozunk a 2021-es fesztiválon, ám nem hagyhatjuk figyelmen kívül a koronavírus okozta általános bizonytalanságot.” – írják a közleményben.

Pótdátumot is lekötöttek

Egyedi Péter azt is kiemelte, hogy a fellépőkkel egy pótdátumot is lekötötték, így – emelte ki Egyedi Péter – garantáltan az eredeti zenei program valósul meg halasztás esetén is. “Úgy döntöttünk, hogy előre gondolkodva egyből közzétesszük a fesztivál pótdátumát is. Amennyiben a járványügyi helyzet miatt nem gyűlhetünk össze Orfűn a nyár elején, úgy a megváltott jegyek és bérletek, valamint a keddi beköltözőnap jegyei automatikusak érvényesek lesznek a nyár utolsó hetére, augusztus 24-28-ig.”

Bíznak a megértésben

“A zenei programot eleve erre a két dátumra szerveztük le, tehát minden fellépőnk vállalta, hogy augusztusban is a rendelkezésünkre (a rendelkezésetekre) áll, amennyiben úgy kívánná meg a sors. Arra kérünk benneteket, hogy ti is így készüljetek és ceruzával már most írjátok be az augusztusi dátumot is a naptáratokba! Tudjuk, hogy ez rendkívüli kérés, de bízunk a megértésetekben ebben a rendkívüli helyzetben. A júniusra megváltott jegyek és bérletek csak abban az esetben lesznek visszaválthatók, ha augusztus végén sem tarthatjuk meg a rendezvényt – kérjük, hogy ezt tartsátok figyelemben a vásárlás során!” – írják.

A 2020-as fellépők állnak majd színpadra

A júniusra tervezett fesztiválon többségében a 2020-as fellépők állnak majd színpadra: a tervek szerint pótolja az idén elmaradt jubileumi koncertjét a HS7, szintén halasztva ünnepel a 30Y, búcsúzik a Kistehén, továbbá – csakúgy, mint az eddigi években – 2021-ben is Orfűre várják a legfontosabb és legjobb könnyűzenei produkciókat – közölte.

Beköltöző nap

A fesztivál egy rendkívüli “beköltöző nappal” kedveskedik azoknak, akik idén egy bérlet árával támogatták a koronavírus-járvány miatt elmaradt 2020-as rendezvényt. Ők június 15-én – illetve amennyiben tömegrendezvények tiltása miatt ismét halasztani kell, akkor augusztus 24-én – már olyan előadókkal találkozhatnak, mint Lovasi András és Kispál András, Beck Zoli, Bérczesi Robi, a Lázár tesók, valamint az Elefánt tagjaiból álló Szendrői-Tóth duó. A sajtótőnök felhívta a figyelmet arra, hogy erre a plusz napra jegy nem váltható. “Nagyon bízunk abban, hogy 2021-ben biztonságban összegyűlhetünk Orfűn. És azt is reméljük, hogy velünk tartotok, a nehezített terep ellenére is!” – olvasható a Fishing közleményben.

Már megy a jegyértékesítés

Egyedi Péter mindezek mellett az is közölte, hogy a fesztiválra már megkezdődött a jegyértékesítés, s a bérletek mellett napijegyek is válthatók, míg a kempingjegyeket januárban kezdik árusítani. Aláhúzta: a belépők árát csak abban az esetben térítik vissza, ha központi korlátozások miatt egyik dátumon sem tarthatják meg a rendezvényt.

A részletes zenei program megtalálható a ITT.

Kiemelt kép: Illusztráció, Pexels