A magyar család csak egy nyugodt karácsonyt szeretett volna, végül rémálomnak is rossz, ami velük történt. Elképesztő történetet osztott meg az Index.hu portállal egyik olvasójuk.

Karácsony távol a rokonságtól

Zsuzsannáék úgy döntött, hogy elmenekül az ünnepekkel együtt járó kötelező körök, a rengeteg ajándék és idegeskedés elől. Szlovákiába utaztak, ahol fárasztó rokonlátogatás és bejglievés helyett napközben síeléssel, este pedig semmittevéssel, nyugalomban tölthetik el a karácsonyt. Legalább is ez volt a tervük.

A 23 éves Zsuzsanna az édesanyjával és az ő élettársával együtt készült a rendhagyó programra, december 22-én indultak el a hegyekbe, aznap este már Liptószentmiklóson aludtak a Rotunda Panzióban.

Két külön szobát béreltek ki, a fiatal lány egyedül, külön aludt. Kikérték a második, legfelső emeleten lévő szobák közül a középsőket, az egyik a lépcsőfeljáró jobb, a másik a bal oldaláról nyílt.

Szenteste a panzióban

Az első két nap rendkívül kellemesen telt, akkor még több másik vendéggel és személyzettel is találkoztunk. Ráadásul Szentestén a panzió egy svédasztalos kis ingyenes vacsorával kedveskedett a vendégeknek. Igaz, sem személyzettel, sem más vendégekkel nem találkoztak egész este a panzióban.

Zsuzsanna aznap nagyon nehezen aludt el, hajnali 2 órakor fel is ébredt. Azt mondja, máskor mindig mélyen végigalussza az éjszakát, de most valamiért nem ment. Kicsit internetezett a telefonján, amikor vissza akart aludni, furcsa hangok szűrődtek be a szobájába. Először lépteket hallott, és egy férfi erőtlen hangját. Utána furcsább neszeket, amiket nem tudott beazonosítani, végül pedig halk sírás szűrődött be a folyosóról.

Azt hitte, egy másik vendég az, aki a kelleténél kicsit többet ivott a forralt borból. Pár perccel később füstszagot kezdett érezni. Ennek sem tulajdonított nagy jelentőséget. Ám a füstszag egyre erősebb lett, két perc múlva már annyira erősnek tűnt, hogy a huszonéves lány pánikba esett.

Amire senki sem számított

„Kirontottam a szobámból, és azt láttam, hogy egy meztelen, hosszú, fekete hajú, szakállas, 30 év körüli férfi az emelet közepén egy kábé 2 méteres lángokból álló tüzet bámult. Teljesen sokkot kaptam. Csak arra tudtam gondolni, hogy anyukám és az élettársa a másik szobában alszanak. Elkezdtem teli torokból ordítani a nevüket, majd lefelé rohanni a lépcsőn, miközben a meztelen férfi valamilyen okból rohant utánam. Ekkorra anya és az élettársa, Zoli felébredtek, kiszaladtak a szobájukból, és azt látták, ahogyan lángol az emelet, és én meg közben menekülök a férfi elől. Mivel teljesen meztelen volt, azt hitték, hogy meg akar erőszakolni, ezért gondolkodás nélkül rohantak le utánunk a lépcsőn. Mezítláb és pizsamában futottam, a lépcső alján el is estem, összezúztam a térdem.”  – írta a lány az Indexnek.

Ahogy földre esett, Zsuzsanna meglátta, hogy a panzió amúgy kulcsra zárt lenti bejárati ajtaja teljesen  ki volt verve a helyéről. A riadt lány a kitört ajtókeret alatt kibújva rohant ki a panzióból, és lekuporodott az épület előtt, a hideg földön.

„A meztelen, Jézus-kinézetű férfi ekkor elém állt, és azt mondogatta: neboj sa, neboj sa. Azt jelenti: ne félj, ne félj. Ekkor jelent meg kiabálva édesanyám élettársa, Zoli.” A férfi közeledésétől a meztelen idegen megrémült és elszaladt.

Ezután Zoli megragadta az ajtóval szemben lévő poroltó készüléket, felfutott a másodikra, és a száját a pólójával takarva sikerült eloltania az akkor már kábé 5 méter átmérőjű tüzet. A telefonjuk a szobában volt, visszarohantak, és azonnal tárcsázták a segélyhívót.

„Nem mertünk az utcán maradni, mert nem tudtuk, milyen mentális állapotban van a férfi, és hogy visszajön-e. Miközben én a segélyhívón kértem a tűzoltókat és a mentőket a helyszínre, Zoli az ablakból figyelte, hogy jön-e a férfi. Pár perc múlva láttuk, hogy visszatért, és már jött volna be a lenti ajtón, amikor Zoli teli torokból elkezdte ordítani, hogy takarodjon innen, rendőrség, rendőrség!” Erre a férfi újra elmenekült.

Zsuzsannáék ekkor magukhoz vettek egy bicskát, önvédelem céljából, és utána kimerészkedtek az épületből, beszálltak a kocsijukba, bezárkóztak és így várták a kiérkező hatóságokat. A szlovák rendőrök és a tűzoltók tíz perc alatt a helyszínre értek. A rendőrök pár perc alatt elfogták a meztelen férfit.

A tulajdonos szégyellte magát

Az esemény végére megérkeztek a panzió portása és tulajdonosai, akik szégyenükben nem is nagyon mertek a magyar vendégek szemébe nézni.

 Az Indexnek sikerült elérnie a vendéglátóhely menedzserét, aki megerősítette a történtteket. A gyújtogatót azóta már rabosították és a karácsonyt fogdában töltötte.

Úgy tudja, a gyújtogatót azóta már rabosították, és karácsony másnapját is fogdában tölti.

Nagyobb baj is lehetett volna

Zsuzsanna szerencsésnek érzi magát, hogy nem történt tragédia. Szerinte ha elalszik Szenteste, akkor már nem élne sem  ő, sem a családja. Ugyanis a zavart férfi azt hihette, hogy december 24-én éjjel majd teljesen üresen áll a panzió, amit aztán magára gyújthat. Nem számolt azzal, hogy három, a bejglik és a béna ajándékok elől a hegyekbe menekülő magyar turista is alszik az emeleti szobákban.

Kiemelt kép: Rotunda Panzió – Forrás: trivago.hu