Egy 1991-ben titokban rögzített hangfelvételen beszélt arról Diana, hogy élte meg, amikor szembesítette Károlyt és Camillát azzal, hogy tud a kapcsolatukról.

Bátor pillanat

Diana hercegné szerint házassága egyik legbátrabb pillanata volt, amikor összegyűjtötte az erejét, hogy beszéljen Camilla Parker Bowles-szal, aki Károly herceg szeretője volt.

Még 89-ben történt

Az eset 1989-ben történt, Camilla testvérének, Annabel Elliotnak a 40. születésnapja volt Londonban.

Egy születésnapi bulin voltak

Diana csak aznap döntötte el, hogy elmegy a születésnapi partira, erre pedig senki sem számított. A hercegné szerint férje egész odaúton próbálta lebeszélni arról, hogy elkísérje őt a partira. Ő azonban elhatározta magát, sőt azt is eldöntötte, hogy Camillát nem csókkal, hanem a formálisabb kézfogással üdvözli.

Vallomás

„Bementem a házba, életemben először kinyújtottam a kezem Camilla felé, és azt éreztem: hú, túlestem rajta.”

Károly és Camilla együtt eltűntek

A partin egyszer csak észrevette, hogy Károly és Camilla eltűntek. Megkereste őket, és ekkor mondta Camillának, hogy beszélni akar vele. Diana közölte, hogy pontosan tudja, mi folyik Camilla és Károly között.

Camilla visszavágott

Mire Camilla úgy felelt: „Mindened megvan, amire valaha vágytál. Minden férfi a tiéd a világon, beléd szeretnek, két gyönyörű gyermeked van, mi többet akarsz még?”

A férjemet akarom

Mire a hercegné annyit mondott: „a férjemet akarom.”

Elszabadult a pokol

Elszabadult a pokol azon az éjszakán, Károly úgy rohant el, mint egy fejnélküli csirke – mesélte Diana, aki hazafelé sírt, mert hét évnyi harag tört elő belőle.

Károly végül feleségül vette Camillát

A 72 éves Károly herceg végül 2005-ben, Diana halála után feleségül vette a most 73 éves Camillát.

Kiemelt kép: Diana hercegné