Az állattartás kezdetektől fogva az emberiség élelmiszer ellátásának egyik alapkövét képezte. Ugyanakkor modern korunk egyik nagy problémája az állattartás szerves részét képező baktériumok, vírusok egyre jelentősebb és ellenállóbb változatainak megjelenése. Ezen kórokozók egy része hasznos és természetes, más részük ellen azonban védeni szükséges mind magunkat, mind a tartott jószágokat, akikért a gazdájuk felelősséggel tartoznak.

A következő pár sorban most megtudhatja, hogyan hasznosítható az UV-C technológia erre a célra. 

Kórokozók a láthatáron!

Mint említettük, a kórokozók jelenléte természetes velejárója az állattartásnak, nem csupán a haszonállatok esetében, hanem gondoljunk pl. házi kedvenceinkre.  A Hollandimpex légkezelő rendszereivel maximalizálható a fertőtlenítés hatékonysága, amelynek köszönhetően jelentős mértékben csökkenthető a kórokozók száma a levegőben ezen a területen is. 

A haszonállatok ketreceit, óljait időnként fertőtleníteni sokszor nem egy hálás feladat, de mindenképpen szükséges. Ez különösen egy-egy betegség után vagy állománycserét követően nagyon fontos. Védekezni kell a fertőzések, a penészgomba ellen, illetve valószínűleg szalmonellával, vagy más betegségekkel sem szeretnénk találkozni. Nos, a germicidlámpák ebben is segítségünkre lehetnek. De milyen lámpákról is beszélünk?

Elő az UV-C lámpákkal!

A germicidlámpa kifejezés egyenlő az UV-C lámpákkal, amelyek tulajdonképpen 253,7 nm-es sugárzással csírátlanítják a környezetüket. A légtérben különféle mikrobákkal is találkozhatunk, habár ezt mi nem vagyunk képesek érzékelni, de ezen lámpák rövid idő  alatt hatékonyan csökkentik jelenlétüket.

Ez mind szép és jó, de hol a hiba? – kérdezheti magában. Ne aggódjon! A módszer abszolút környezetbarát, nincs mellékterméke, nem ártalmas a termékre és túladagolni sem igazán lehet. 

Most pedig ideje megismerkedni a különféle készülékekkel, amelyeket bátran bevethetünk az agráriparban is. 

Az UV-C lámpás készülékek használati előnyei

A szabadonsugárzó lámpatestek egyszerre több irányba sugároznak, így képesek fertőtleníteni a légteret, valamint a teret. Fontos figyelembe venni, hogy a szabadon sugárzó lámpákat tilos emberek jelenlétében működtetni.

Amennyiben az adott területen központi légkezelő, légbefúvó rendszer is működik, akkor a befújt levegőt ajánlatos tisztítani, csírátlanítani. Az UV4AIR termékcsalád minden berendezése erre a feladatra született. A működési elvükről annyit kell tudni, hogy gondoskodnak a légcsatornában áthaladó levegő folyamatos csírátlanításáról, kezeléséről. Így kizárólag csíramentes levegő áramlik be a helyiségbe. 

Az állatokkal dolgozni tehát nem egyszerű, hiszen ez a munka rengeteg veszélyt rejt magában, ezért nekünk is felelősségteljes gazdaként kell azt végeznünk. Az UV-C lámpák szerencsére leveszik a teher egy részét a vállunkról, de győződjünk meg arról, hogy a lehető legoptimálisabb megoldást választjuk.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a BudaPestkörnyéke.hu hírportált a forgalmas napokon 340.000 ember olvassa!