A BudapestKörnyéke adott hírt róla, elindult a Budapesti Atlétikai Stadion építése, a projekt most ért oda, hogy Észak-Csepelen a VITUKI-székházat le kell bontani. Ezt robbantással oldották meg, 45 éves irodaház néhány másodperc alatt omlott össze. Itt vannak a videók, képek.

Így dőlt össze a székház

A csepeli polgármester is videózott, ő közelebbről nézhette

15 perces lezárás volt a környéken

A legfrissebb információk szerint a lezárás csütörtökön 13:50-14:05 között lesz, a HÉV várhatóan nem áll le, hanem folyamatosan közlekedik, azonban a pótlóbuszok közlekedésében néhány perces akadályoztatás várható – írja a BKK.

A toronyház környéke a robbantás után

Fotó: BPK/Gombkötő Krisztián

1976-ban épült a VITUKI-székház

A kivitelezési munka előkészítése során felmérték az 1976-ban épült VITUKI toronyházának állapotát is, amely a jelenlegi állapotában tovább nem hasznosítható, így műszaki-gazdasági okokból szükségessé vált annak bontása. 

Atlétikai stadion lesz a helyén

A 2023. évi atlétikai világbajnokságra megépülő Nemzeti Atlétikai Stadion kivitelezésével összefüggésben robbantásos technológiával bontják el a VITUKI Környezetvédelmi és Vízgazdálkodási Tudományos Kutató Központ toronyházát december 10-én.

150 milliárdnál is többe kerül

A közbeszerzési eljárás hivatalos eredménye szerint a sportkomplexumot áfa nélkül mintegy 150 milliárd forintból építhetik meg. A fejlesztési területen a Rákóczi hídtól a Kvassay zsilipig, valamint az új Kábelhídon át egészen Észak-Csepelig új árvízi védmű, part menti gyalogos sétányok, kerékpáros utak, valamint hajóállomások is készülnek.

Kényelmesen át lehet majd bringázni Csepelre

A fejlesztéssel megvalósul a teljes pesti rakpart északi és déli területeinek gyalogos, kerékpáros és vízi összeköttetése egészen a Csepel-szigetig.

Sportközpont lesz

A jelenlegi tervezési területet érintő városrendezési tervek módosításával a Duna felőli látványfolyosó arculata megváltozik. A volt ipari funkciók és a korábban tervjavaslatként megfogalmazott magas beépítésű lakóparkok, irodaházak látványa helyett alacsony beépítésű, sport és rekreációs funkciók jönnek létre – írja a Porfolió.