Napjainkban mindenhol elektromos készülékekbe “ütközünk”, nem tudjuk kikerülni őket, hiszen életünk minősége általuk magasabb szintű lesz. Ugyanakkor viszont épp ezek a laptopok, televíziók, nyomtatók egyre nagyobb mennyiségben termelik a pozitív ionokat. 

Kutatások igazolják, hogy a pozitív ionok szervezetünkre gyakorolt hatása sajnos nem kívánatos allergiás reakciókat, betegségeket eredményezhet. A levegő ionizálásával megteremthetjük a pozitív és negatív ionok közötti egyensúlyt, így az optimális lesz az emberi szervezet számára. Ezt legkönnyebben egy modern légtisztítóval, ionizátorral tudjuk elérni. 

Pozitív ionok a levegőben és hatásuk a szervezetünkre

A levegőben a pozitív ionok koncentrációja természetes módon is megnőhet: ez történik az őszi, téli időjárás, vihar, szél vagy csapadék előtt. Sőt, a pollenek, szálló por és más allergén anyagok is pozitív elektromos töltéssel rendelkeznek. 

Ilyenkor gyakrabban rossz a közérzetünk, depressziósnak, fáradtnak, “nyomottnak” érezzük magunkat esetenként. A légzőszervi betegségekben szenvedők – asztma, krónikus hörghurut – többször érzik magukat rosszul, mint az év másik felében. 

Akár a környezetünkben működő elektromos eszközök, akár az időjárás változásai vagy az allergén anyagok okozzák a kellemetlen tüneteket, van megoldás. Lássuk, hogyan segíthet egy légtisztító készülék!

Hogyan segíthet egy ionizátor? 

Az ionok olyan atomok, amelyek elektromos töltéssel rendelkeznek. Beszélünk negatív és pozitív töltésűekről is. Előbbiek elektron többlettel, míg utóbbiak elektron hiánnyal rendelkeznek. Egészségünknek az a megfelelő, ha a negatív és pozitív ionok hasonló számban találhatók a levegőben. Napjainkban ez az állapot a levegő szintetikus anyagokkal való telítettsége miatt viszonylag ritka. 

Bár a külső környezetünkben nem tudjuk ezt az állapotot generálni, azonban az ionizátorral legalább az otthonunk levegőjét megtisztíthatjuk. De nemcsak megtisztíthatjuk, hanem megteremthetjük a negatív és pozitív ionok egyensúlyát is!

Ez a légtisztító készülék ugyanis használat közben negatív ionokat kibocsátva feltölti ezekkel a belterek levegőjét. A nagyszámú negatív ion képes megsemmisíteni a bacilusokat, vírusokat és a penészgomba spórákat is. Az ionizátor ugyanakkor pedig eltávolítja a polleneket, szálló porszemeket, a füstmolekulákat. Így lakásunk levegője egyszerre lesz friss, tiszta és allergénektől mentes.

Milyen egy jó minőségű ionizációs készülék?

A vásárlásnál érdemes figyelembe venni, hogy mik a jellemzői egy igazán minőségi készüléknek. Fontos szempont az is, ki a gyártója és a forgalmazója a berendezéseknek, milyen régen van a piacon, és felkészültek-e a munkatársai. 

Az Airfresh a légtisztítás területén több évtizedes tapasztalattal bír, webáruházában a megbízható német Aktobis gyártó termékeit forgalmazza. Légtisztítókkal kapcsolatban keresse bizalommal az Airfresh szakembereit!

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a BudaPestkörnyéke.hu hírportált a forgalmas napokon 340.000 ember olvassa!