Fákat döntött ki, épületek tetejét bontotta meg a Dunántúlon a viharos szél, amely helyenként már a 100 km/h-t is eléri, írja honlapján a katasztrófavédelem.

A Ciara nevű viharciklont 130 km/h-s széllökések is kísérhetik, Skóciában többen megsérültek miatta, Lengyelországban pedig halálos áldozatai is vannak a viharnak. Európa-szerte áradásokkal, áramkimaradásokkal jár az erős szél.

Nehéz és veszélyes a közúti közlekedés, több főútra fák dőltek ki. Ez a fotó a 81-es úton készült hétfő délelőtt:

A következő településeken pusztított eddig a vihar:

  • Balatonlellén kidőlt egy harmincöt méteres fa a Várszói úton
  • Kaposváron, a Virág utcában egy családi ház tetejének két elemét a szél feltépte
  • Siófokon, a Vörösmarty Mihály utcában egy körülbelül nyolc méter magas diófa ága lehasadt, teljes útzárat képezve.
  • Nagyatádon, a Somssich Eszter utcában egy ötven centiméter átmérőjű fa egy házra dőlt, megrongálta az épület tetőszerkezetét. Egy másik fa is veszélyesen megdőlt.
  • Zalaegerszegen, a Gébárti úton egy családi ház tetejébe kapott bele a szél. A cserepek lehullottak, egy autót is megrongáltak.
  • Keszthelyen, a Széchenyi utcában azért kérték a tűzoltók segítségét, mert a szél egy épület tetején a palát megbontotta.
  • Pölöskefőn, az Ady Endre úton egy tizenkét méteres fenyőfa dőlt ki, telefonvezetékeket is elszakítva

MÁV

A Dombóvár-Gyékényes vonalon 60-90 perccel is hosszabb menetidővel kell számolni. Jákó-Nagybajom és Somogyszob között egy fa dőlt a vasúti pályára. A két állomás között ideiglenesen szünetel a vonatközlekedés. A Gyékényesről Dombóvárra tartó személyvonat várakozik. A MÁV-START pótlóbuszokat rendelt az utasok elszállításához.

Fonyód-Kaposvár vonalon 60-80 perccel hosszabb menetidővel kell számolni. Kaposfüred és Somogyjád között a Fonyódról Kaposvárra tartó személyvonat elé egy nagyméretű fa dőlt a vasúti pályára. Kaposvár és Osztopán között egyelőre nem közlekednek a vonatok.

Kiemelt kép: Szenna – Forrás: Facebook/Balesetinfo