Autóban, a kecskeméti kórház udvarán született meg egy kisfiú. A tervezett apás szülés helyett családi szülés lett.

Családi szülést élhetett át egy anyuka szerdán reggel Kecskeméten. Az apuka vágta el a köldökzsinórt, két idősebb gyermekük, valamint a nagymama pedig végignézte a kis Márk születését.

Hajagos-Turi Mónika igazán kalandos és egyedi körülmények között adott életet harmadik gyermekének, a 3500 grammal és 52 centivel érkezett kisfiának, Márknak szerda reggel 8 óra 30 perckor.

A kecskeméti Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház nagyjából egy órányi autóútra van a család lakhelyétől, Pálmonostorától, de a kicsi nem tudott addig várni, úgy döntött, ő abban a pillanatban jön a világra.

„Márk már otthon burkot repesztett, hirtelen besűrűsödtek a fájások” – mesélte Mónika a Borsnak.

„Egyből telefonáltam az orvosunknak, hogy megyünk. Ő azonnal indult a kórházba, a szülőszobában várt minket. Én azonban már a kocsiban éreztem, hogy nem bírom ki addig. A kórházba érve egyből a mentőfeljáróra fordultunk, majd szóltam a férjemnek, hogy húzza le rólam a nadrágot, mert itt fogok szülni, már nem tudok kiszállni a kocsiból. Tényleg családi szülés lett Márk érkezéséből. Közben megérkezett Olívia, a kórház sürgősségi betegellátó osztályának munkatársa, aki félretolta Istvánt (az apát) és segített levezetni a szülést” – mondta az anya.

A nagy ijedtség és az egyedi körülmények ellenére az édesanya és a kisfiú is jól vannak, mindketten egészségesek. A szükséges ellátást megkapták, a mai vizsgálat után már haza is mehetnek, ha mindent rendben találnak az orvosok.

Kiemelt kép: illusztráció