2 716 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 340 459 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 114 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 10 554 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 193 172 fő, aktív fertőzöttek száma 136 733 fő. 5 126 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 365-en vannak lélegeztetőgépen

Folyamatosan oltanak

Immár 25 kórházi oltóponton zajlik az egészségügyi dolgozók oltása, és fokozatosan megkezdődött az idősotthonok lakóinak és dolgozóinak oltása is. 

39 ezer ember számára érkezik oltóanyag

Jövő kedden újabb 39 ezer ember beoltására elegendő oltóanyag érkezik a Pfizer vakcinájából Magyarországra – közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs pénteki online sajtótájékoztatóján.

Február 1-ig tartanak a korlátozások

“A fennálló intézkedéseket február 1-jéig meghosszabbítjuk, minden élet számít, a járvány még erős, egyelőre úgy érzem, megfékeztük, de még mindig komoly veszélyt jelent” – jelentette ki Orbán Viktor, illetve hozzátette, február elseje körül még kiderül, hogy állunk.

Ezek a szigorítások maradnak

Ez azt jelenti, hogy a szórakozóhelyek továbbra is zárva maradnak, az éttermekből csak elvitelre, illetve házhozszállítással lehet rendelni. Továbbá este 19 óráig maradhatnak nyitva az üzletek és este 8 után is érvényes lesz a kijárási korlátozás.

A középiskolákban marad az online oktatás

Az álalános iskolák és óvodák nyitva maradnak, a középiskolákban pedig marad az online oktatás. Amíg nincs elegendő vakcina, ezeket a kereteket fenntartják. Az egészségügyre nagy nyomás nehezedik, elmondása szerint nehezedett rájuk nagyobb nyomás.

17 millió vakcinát igényeltek

“Csak karnyújtásnyira van a győzelem” – mondta, mivel egyre több vakcina fog érkezni az országba, egyre több országgal tárgyalnak. 17 millió adagról szóló megrendelést adtak le.

Az idősotthonokban is oltanak

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy több mint 42 ezer egészségügyi dolgozót sikerült már beoltani. Megkezdték az idősotthonok lakóinak oltását, minden 150 főnél több személynek otthont adó időotthonokban oltanak. Egyelőre 80 ezer főre elegendő vakcina érkezett az országba.