Kisorsolták az ötöslottó e heti nyerőszámait, telitalálatos szelvény nem volt. Az ötöslottó egyébként Magyarország egyik legrégebbi számsorsjátéka, játékszabályai rendkívül egyszerűek: 90 számból 5-öt kell megjelölni. Ez tehát a klasszikus lottó, amit már 1957 óta játszhatunk ebben a formában.

Itt vannak a nyerőszámok

Az ötöslottó nyerőszámai a 7. játékhéten, azaz február 20-án a következők voltak: 5, 50, 53, 55, 56. Telitalálatos szelvény ezen a héten nem volt. Ez pedig azt is jelenti, hogy a következő héten a várható nettó nyereményösszeg, egy nyertes esetén 1,5 milliárd forint lesz. 5 találatos szelvény egyébként már 9 hete nem volt. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred.

4 találatosból több is volt

4 találatos szelvényből egyébként több is volt, összesen 26 db, nekik a nyereményük fejenként 2012470 Ft. 3 találatosból is volt 2767 db, az ő nyereményük fejenként 20555 Ft, míg 2 találatos szelvénye 83041 játékosnak volt, ők 1780 Ft-ot nyertek, derül ki a Szerencsejáték Zrt. közléséből.

Hogyan kell tippelni?


1-90 tartományban 5 számot kell megtippelni. Főnyeremény akkor van, ha mind az öt szám stimmel, mivel pontosan 5 számot sorsolnak. A 6 jegyű Joker szám megjátszásával további nyerési lehetőségek adódnak.

Tavaly tavasszal valaki több mint 6 milliárd forintot zsebelt be

BudapestKörnyéke is írt róla, hogy a tavasszal egy szerencsés nyertes több mint hatmilliárd forinttal lett gazdagabb. A mázlista játékos az ötöslottó történetének eddigi legnagyobb nyereményét, 6,431 milliárd forintot nyert.

A névtelenség megőrzése

A nagyobb nyeremények felvételekor a társaság munkatársai felajánlják a nyertesnek, hogy névtelenül kitölthet egy kérdőívet, amelyben információkat árulhat el magáról, játékszisztémájáról, életéről úgy, hogy anonimitása biztosított marad. Ez az úgynevezett nagynyertes kérdőív, amelyből most több dolog is kiderült hazánk legismertebb lottójátékának rekorder nyerteséről.

Vidéken adta fel a szelvényt

A játékos vidéken adta fel a milliárdokat érő szelvényét, amelyet önállóan, véletlenszerűen kiválasztott számok megjelölésével játszott meg. A sorsolást követően az internetről tudta meg, hogy nyert. Szóhoz sem jutott, annyira meglepődött, amikor rájött, hogy a kisorsolt számok mindegyike megegyezik az ő számaival. Azonnal felhívta a párját és elmondta neki a nagyszerű hírt.

Korábbi nagy nyertesek

A korábbi nagynyertes kérdőívek alapján elmondható, hogy a nyertesek többsége több éve, adott esetben több évtizede játszik azzal a játékkal, amelyen nagy nyereményt ért el.

Nem volt stratégia

A nyertes évente mindössze néhány alkalommal ad fel szelvényt, így semmiféle szelvényfeladási stratégiáról és feladási rituáléról nem tudott beszámolni. Milliárdosként arra számít, hogy teljes mértékben megváltozik az élete és a nyeremény hatással lesz baráti és családi kapcsolataira is.

Elmondta, mire költi a pénzt

A játékos elmondása szerint tárgyi dolgokra, így autóra és lakásra biztosan jut majd a pénzből, de pénzügyi tanácsadó segítségével befekteti majd pénzének egy részét. De szűkebb családja is kap majd a rekordnyereményből. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred.

Kiemelt kép: Illusztráció, Unsplash