A brit miniszterelnök koronavírussal fertőződött meg. A napokban jelentették be, hogy Károly herceg is elkapta a betegséget.

A brit miniszterelnök, Boris Johnson koronavírustesztje pozitív lett, írja a BBC.  Azt írják, hogy enyhe tünetei vannak, de önkéntes karanténba vonul, és folytatja a munkáját. A tesztet a brit tisztifőorvos,  Chris Whitty javaslatára végezték el rajta, idézik a Downing Street rövid közleményét. 

Boris Johnson pénteken a Twitter-profilján is megosztotta a hírt. „Együtt legyőzzük” – tette hozzá a tweetben közzétett videóhoz.

Johnson pár napja jelentette be, hogy a koronavírus-járvány miatt szigorú korlátozásokat rendelnek el a briteknél, akiknek hétfő óta csak a legszükségesebb esetekben – például az alapvető szükségleti cikkek vagy gyógyszerek beszerzése céljából – szabad elhagyniuk otthonaikat.

Károly herceg tesztje is pozitív lett

A LikeNews.hu is megírta, hogy a napokban derült ki, hogy Károly herceg is koronavírussal fertőződött meg. A 71 éves trónörökös skóciai birtokára vonult vissza, ahol karanténban van. A cikket ide kattintva tudod elérni.

Kiemelt kép: Boris Johnson – Forrás: CNN