Mint ahogyan azt a BudapestKörnyéke.hu is megírta őrizetbe vették Fekete Dávidot, előtte házkutatást tartottak az énekes lakhelyén. Az egykori megasztáros számtalan embert tett szinte földönfutóvá, saját családját is tönkretette anyagilag. Az énekest ma bilincsben vitték a bíróságra, most pedig a Győri járásbíróság elrendelte a letartóztatását.

A Blikk információi szerint a bíróság épületénél az énekesre a dühös haragosai vártak. Mint ismert a volt megasztárost azzal gyanúsítják, hogy közel 100 millió forint összegű kárt okozó csalást követett el. 

Az ügyészség szerdán kiadott közleményéből kiderült, hogy az énekes egy haldokló embernek adta el a bedőlni látszó cégét, ezek mellett pedig számtalan személy súlyosan megkárosított.

A Megasztár egykori énekesének áldozatai az utóbbi időben sorra kerültek elő. Több százmillió forintos tartozást halmozott fel Fekete Dávid. Az egykori megasztáros a károsultak szerint különböző kölcsönöket vette fel, majd nem törlesztette.

Nemrégiben olyan károsultak is jelentkeztek, akiket az énekes gyakorlatilag földönfutóvá tett, továbbá saját családját édesanyját is rendkívül nehéz helyzetbe hozta.

„Annyi kárt okozott a vállalkozásomban ez az ember, hogy tudjuk folytatni az életünket az otthonunkat kellett eladnunk, a családi házunkat. Először egy beetetésnek lettem az áldozata, kialakította a bizalmi kapcsolatot, majd úgy kért el tőlem autókat és pénzeket, hogy tudta jól, hogy neki több száz milliós tartozása van. Ő már akkor tudta, hogy ezekből fogja a saját tartozásait fedezni és betömködni” –mondta nemrég az egyik károsult, aki arról is beszélt, hogy várandós feleségével és kétéves kislányával került az utcára az énekes miatt.

A férfi arról is beszélt, hogy kvázi elölről kell kezdeniük az életüket, nincs hová menniük, ezért átmenetileg az édesanyához költöznek, oda fog nemsokára megszületni a baba is. “Újra talpra kell állnom és fel kell építenem az életemet”  – mondta megtörten a férfi a Blikknek, aki egyébként folyamatosan próbálja elérni Dávidod, ám hiába.

Egy másik károsult, Andrea is megszólalt, aki elmondta az énekest úgy négy évvel ezelőtt ismerte meg, nagyon jóban voltak, olaszországi kapcsolatainak hála sokat segített Dávidnak, különösen az autók behozatalában.

„Olaszországban éltem, jól beszélem a nyelvet, így tudtam segíteni Dávidnak is, mondjuk azt, hogy nagyon jó baráti viszonyban voltunk” – mondta Andrea, akinek Dávid úgy adta el az autóját, hogy ő arról semmit sem tudott, a kocsiért járó pénzt pedig soha nem kapta meg. „A lényeg az, hogy egyszer csak eltűnt az autónk és soha többet nem láttuk” – mondta Andrea, aki szintén feljelentést tett Dávid ellen.

A feljelentések kapcsán egyébként nemrégiben egy hangfelvétel is kiszivárgott, amin az ex-Megasztáros maga beszél arról, hogy mit fog csinálni és, hogy milyen módszerrel mozgatja a pénzeket. Ezen a felvételen hallani, hogy kéri, ne jelentsék fel, mert akkor úgysem kapja vissza senki a pénzét.

Miután Dávidot őrizetbe vették a police.hu közleménye szerint a letartóztatását kezdeményezték, illetve gyanúsítottként hallgatták ki.

Ma a győri bíróság pedig el is rendelte az énekes letartóztatását, az elsőfokú bíróság határozatáig, legfeljebb egy hónapig, írja a Blikk.

Mint a lap írja a bíróság a megalapozott gyanú fennállását megállapította, ezért a kényszerintézkedést indokoltnak látja. A határozat indoklása szerint megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, ezért az eljárási cselekmény jelenlétének biztosítása érdekében indokolt az elzárás. A bíróság úgy véli fennáll a bűnismétlés veszélye. A döntés nem végleges, fellebezhetnek ellene – mondta el dr. Havasiné Kulcsár Petra a Győri Törvényszék sajtószóvivője. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Fekete Dávid – Forrás: TV2