Sírva gyászolja imádott lányait, miközben hazavárja a kicsiket halálba vivő édesanyját Á. Róbert, aki két gyermekét vesztette el a tragikus kecskeméti vonatbalesetben. Az anyukáját azóta is kórházban ápolják.

Nikit és Szandrát a férfi édesanyja vitte hazafelé autóval, amikor az idősödő nő az intercity elé hajtott Kecskemét-Katonatelepnél. A száguldó vonat kettétépte a kocsit,a két kislány azonnal meghalt, de a nagymama, Erzsébet túlélte a balesetet. A LikeNews.hu cikkét a balesetről itt tudod elérni.

A lányok édesapja a tragédia óta szinte nem tér magához, az éjjel egyetlen percet sem tud aludni.

„Felfoghatatlan számomra, hogy a két drága, gyönyörű kincsem nincs többé. Az édesanyjukkal már nem vagyunk együtt, de szerencsére békében váltunk el, a kicsik felügyeletében is megegyeztünk. Hétvégén általában nálam voltak, így történt most is. Együtt élek az édesanyámmal, aki vasárnap reggel mondta, hogy elmegy a boltba valami finomságért a lányoknak. Ők pedig azonnal kérlelni kezdték, hogy vele mehessenek. Engedett nekik, így együtt elindultak a mama kocsijával, amit nemrégiben vásároltunk egy kereskedőtől. Régi, de jó állapotú kocsi volt” – idézte fel a tragédia előtti órákat a gyászoló édesapa a Blikknek.

Az édesapának feltűnt, hogy már túl régóta van távol édesanyja és két lánya, telefonon pedig nem érte el őket.  Aztán meghallotta a közelből a szirénázást. Azonnal motorra pattant, és útközben, az átjárónál jött rá, hogy kislányai meghaltak.

„Azóta élőhalott vagyok. Az édesanyám még kórházban van bordatöréssel. Voltam bent nála, de a tragédiáról nem beszéltünk. Így is pontosan tudom, hogy szörnyű lelkiállapotban van. Én hazavárom. Bár tudom, hogy a MÁV szerint működött a lámpa és pirosat mutatott, amikor áthajtott az anyám, én ebben nem vagyok egészen biztos. Többen is jelezték nekem, hogy sokszor össze-vissza jelez. Bármi is derül ki a vizsgálat végén, az már nem hozza vissza a csillagaimat” – sírta el magát az édesapa.

Mindenki Niki és Szandrát gyászolja

A lányok édesanyja, Rozália szintén tudja, hogy a gyerekeit már nem kapja vissza, erről itt írt a LikeNews.hu. Az édesanya azt mondta, hogy a jóistenre bízza az ítélkezést felette, de soha többé nem akarja látni az asszonyt, aki miatt meghaltak a gyermekei.

A gyerekek iskolatársai is összeomlottak a tragédia után, a suli homlokzatán fekete zászló leng a lányok emlékére, az aulában pedig egy örökmécsest tettek társaik a két fotó mellé.

Nincs ott sorompó

A MÁV közlése szerint a balesetkor a fénysorompó jól működött. Ebben az átjáróban nincs sorompó, a fényjelzésen kívül tábla jelzi a közlekedőknek, hogy vigyázzanak, mert vonat jöhet.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: MTI/Donka Ferenc