Szerdán temetik a kecskeméti vonatbalesetben elhunyt két kislányt. A tragédia pillanatának eseményei még mindig nem ismertek, a család nem akar róla beszélni.

Február 16-án a Kecskemét–Katonatelep vasúti átjárónál szabályosan kettészakította a vonat azt a kocsit, amiben egy 62 éves nagymama és unokája utazott. Az idős asszonyt kórházba szállították, azonban a kislányok életüket vesztették a balesetben. Azóta az is kiderült, hogy a kocsi a piros jelzés ellenére hajtott fel a sínekre, az eszköz rendeltetés szerinti működését pedig a szakértők is megerősítettek.

A LikeNews.hu a tragédiától írt cikkeit ide kattintva tudod elérni.

A lányok édesapja és a nagymama valószínűleg tudhatják a baleset okát, de egyikük sem kívánt megszólalni a történtekkel kapcsolatban a Ripostnak. A nagymama szűkszavúan csak annyit árult el, hogy nem akar nyilatkozni, nagyon megrázta őket a családi tragédia, ezért ne legyen arra senki se kíváncsi, mi is történt pontosan abban a végzetes pillanatában.

„Én mindent tudok. Nagyjából mindent tudok. Anyámat hazahoztam a kórházból. Nincs nekem elég büntetésem azzal, hogy nekem kell őt ápolnom?” – árulta el a gyerekek édesapja, aki anyjától vette át a telefont.

Az elhunyt 8 éves Niki és a 11 éves Alexandra édesanyja azóta sem beszélt a nagymamával. A közelgő temetés kapcsán pedig egyre rosszabbul érzi magát, mert nem érez magában elég erőt, hogy elengedje két kislányát.

„Ahogy közeledik a temetés, egyre rosszabb. Hiányt érzek, állandóan arra gondolok, amikor itt voltak velem. Úgy érzem ez sosem fog elmúlni. Hat gyerekem maradt, de én nyolcra gondolok” – árulta el Farkas Rozália, aki azt is hozzátette a lányok temetésével kapcsolatban: az apával közös döntésük alapján a nagymama nem fog részt venni.

„Nem beszélünk a tragédiáról a volt férjemmel, de nem is kell. Győzzön az igazság! Nem szeretnék találgatni. Jogosult vagyok megnézni a jegyzőkönyvet, abból ki fog derülni a volt anyósom vallomása. Én csak azt szeretném, hogy ne azt lássam majd, hogy a vallomásában rágalmazza a gyermekeimet, vagy arra fogja, hogy miattuk történt a baleset. Bevallom ettől félek, de azt az apukának is elmondtam, hogy akkor nem lesz irgalom” – nyilatkozta az édesanya.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: MTI