Két éven belül két újszülött gyermekét ölte meg egy szívtelen anya Fejér megyében. Most életfogytiglant kér rá az ügyészség.

A nő 2016 őszén állapotos lett egy érdi férfitól, akivel egy internetes társkereső oldalon ismerkedett meg és Sárkeresztúron éltek együtt.

Az asszony nem szakította meg a terhességét, hanem valótlanul azt közölte a barátjával, hogy elvetélt. Majd 2017. május 5-én vajúdni kezdett, majd amikor mindenki elment otthonról, megszülte a gyermekét. Ezután a csecsemőt zoknival megfojtotta, a holttestet és a méhlepényt egy szemeteszsákba helyezte. A zsákot a ház előtt lévő szeméttárolóba dobta, és feltakarított maga után. Másnap a szemétszállítók a szeméttárolót kiürítették.

2018. elején szintén internetes társkereső oldalon ismerkedett meg egy férfival, akivel párkapcsolatot létesített, és tőle teherbe esett. A várandósságát a barátja és a családja elől eltitkolta. A vádlott 2019. március 16-án a hajnali órákban vajúdni kezdett, majd az udvaron lévő melléképületekhez ment, és megszülte gyermekét, akit műanyag csővel megfojtott. A gyermeket a megszült méhlepénnyel együtt egy bevásárló kosárba tette, a szülés során keletkezett vérfoltot egy bútorlappal lefedte, majd visszatért a házba. A hátrahagyott csecsemőt a vádlott barátjának nevelőapja találta meg, aki a mentőket értesítette.

A kisbabák halálának közvetlen oka mindkét esetben fulladás volt.

Az ügyészség vádiratában a nővel szemben életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását, valamint letartóztatásának az ügydöntő határozat kihirdetéséig történő fenntartását indítványozta.

Kiemelt kép: helyszínelés a sárkeresztúri ház melléképületében – Forrás: deltahírek.hu