Kell egy laptop a tanuláshoz, de nem tudod, hogy miként válassz? Megfizethető, de egyben megbízható hordozható számítógépet szeretnél? Ezzel a cikkünkkel segítünk neked eligazodni a lehetőségek között, hogy megtaláld azt az eszközt, amire szükséged van.

Sokan tanulnak a felnőttképzésben

Napjainkban nem ritka, hogy valaki részt vesz a felnőttképzésben. Legyen az akár csak egy hobbi vagy egy teljes szakma, miért ne lehetne új ismereteket szerezni akár 40-50 évesen is? Sosem késő tanulni, hisz te is ismered a régi közmondást: jó pap holtig tanul!

Márpedig aki ebből nem szeretne kimaradni, annak nem árt egy új vagy akár egy használt laptop a tanuláshoz. Számos hazai vagy akár nemzetközi képzőintézet várja a tanulni vágyókat jobbnál jobb tanfolyamokkal!

A felnőttképzésben átalakulás volt megfigyelhető az utóbbi időben, a régi OKJ-s képzések megszűntek. Ennek ellenére iskolarendszeren kívüli tanúsítványokat, bizonyítványokat továbbra is lehet szerezni. Sőt, ma már sok képzés online zajlik, ami újabb lehetőségeket nyit meg akár előtted is! Az elméleti órák így is teljesíthetőek, azaz még csak ki sem kell mozdulnod otthonról ahhoz, hogy egy új szakmával megismerkedj!

Kell egy laptop a tanuláshoz!

Egy hordozható számítógép több előnnyel is rendelkezik egy asztali PC-hez képest. Beépített mikrofonnal és kamerával rendelkezik, így bármikor és bárhonnan könnyen be tudunk csatlakozni egy online órához például Microsoft Teams, Zoom vagy a Google Meet segítségével.

Lehet, van egy munkahelyi laptopod, azt viszont jobb nem használni erre. Itt sok esetben az online megkapott tananyagokat, kiegészítő dokumentumokat, példafeladatokat le kell menteni. Illetve sokan a videós tananyagokat is lementik. Ezt jobb, ha nem a munkahelyi gépre tesszük, hanem egy saját hordozható számítógépre. Sokan kifejezetten figyelnek erre, mert nem szeretnék, ha a jelenlegi munkahelyükön kiderülne, hogy milyen új szakmát tanulnak (a váltás reményében).

Minden szempontból praktikusabb, ha saját készüléket használunk erre a célra. Megteszi egy használt gép is, tanuláshoz az is tökéletesen elegendő!

Milyen laptopra van szükségem?

Az, hogy milyen típusra, milyen paraméterekkel rendelkező eszközre lesz szükséged, nagyban függ attól, hogy mit is tanulsz, milyen felületeket, illetve programokat használsz.

Például aki grafikus, esetleg 3D-s animációs szakember szeretne lenni, annak egy komoly paraméterekkel rendelkező gépre lesz szüksége. Ezzel szemben egy személyiségfejlesztő tanfolyam esetén, ahol sok esetben meditációval fejezitek be az órákat, inkább egy fülhallgató beszerzése a fontos, azaz a csatlakozási lehetőségeket (Bluetooth, 3,5 jack) kell figyelembe venned.

Figyelj a laptop méretére is! Ha ugyanis olykor be kell menned egy-egy konzultációra vagy gyakorlati órára, ahova vinni szeretnéd magaddal a hordozható számítógéped is, akkor nem mindegy, mekkora súlyt és milyen méretet kell magaddal cipelned.

Mindig aszerint válaszd ki a számodra megfelelő új vagy használt laptopot, hogy mik az igények vele szemben.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő a pcarena.hu oldalt működtető cég. Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják olvasóink a Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek sokáig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak.