“Együtt jó” címmel megjelent Keresztes Ildikó legújabb zenei korszakának nagy ívű balladája. A szerzemény katartikus refrénnel, helyenként gospelműveket idéző vokállal, tökéletes zenei kidolgozottsággal és a mindenki által jól ismert egyedi énekhanggal együtt biztosít különleges élményt.

Igazi időutazás

A kétszeres eMeRTon-díjas énekesnő új videóklipje igazi időutazás a 19. századi Budapest lokáléletében. “Már gyerekkorom óta vágyam, hogy egyszer egy kosztümös filmben játsszak…” – nyilatkozta az énekesnő “Együtt jó” című újdonságáról, amely nagyszerűen illeszkedik a századforduló romantikus hangulatához. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Néhány napja debütált

A néhány napja debütált dalt írta és hangszerelte Pálvölgyi Géza, aki a felvétel szövegírója és zenei producere is egyben. Nevéhez olyan művek köthetők, mint a Tátrai Band számos feledhetetlen slágere: “New York, New York”, “Hajnali szél”, “Utazás az ismeretlenbe”, “Utolsó dominó”, “Titkos szerelem”…

Impozáns nevek

Keresztes Ildikó vadonatúj dalában a közreműködő művészek névsora is rendkívül impozáns: Keresztes Ildikó – ének; Pálvölgyi Géza – zongora, billentyűs hangszerek; Madarász Gábor – gitár; Borlai Gergő – dob; Giret Gábor – bass; Jamie Winchester, Vincze Fekete Vera – vokál. Hangmérnök: Jamie Winchester.

Az énekesnő így fogalmazott a különleges és nagyszabású forgatással kapcsolatban:

“Hálás vagyok Jimy J. Hollywood rendezőnek, hogy kitalálta ezt az egész koncepciót. Ez az, amire igazán vágytam legbelül. Régóta nem forgattam már ekkora stábbal videóklipet, ilyen kosztümöset meg még egyáltalán nem. Ez a patinás miliő, és egyáltalán a 19. század nagyon közel áll hozzám. Erre a dalra semmiképpen nem akartam modernista klipet, inkább egy olyan világot szerettem volna bemutatni, ami nagyon érdekes, és egy picit olyan számomra, mint egy igazi nagyjátékfilm, csak éppen három percbe sűrítve.”

Valós események ihlették

A “megfilmesített” sztori alapjául egy lokáléletet feldolgozó könyv, a Kék Macska szolgált, melyet valós események ihlettek. Keresztes Ildikó korabeli dívaként vezeti végig a klip nézőjét a történeten, mely egy lokálhölgy tiszta és őszinte szerelméről szól.

Mutatjuk a videót:

Pár hete pokoli fájdalmai voltak

Mint ahogyan arról a LikeNews.hu hírportál is beszámolt Keresztes Ildikó, aki most a pandémia miatt minden idejét és energiáját lakásfelújításba fektette egy kicsit megerőltette magát, a keze pedig nagyon rossz állapotba került.

Be volt kötözve a keze

Az énekesnő pár hete volt Joshi Bharat vendége a Life TV Ébredj velünk! Extra című műsorában, ahol nem csupán az életét érintő gyökeres változásokról beszélt, hanem azt is elárulta, miért van bekötözve a keze.

Lelassult

Keresztes Ildikó elmondta, hogy rá az utóbbi hónapok kényszerszünete egészen másként hatott, mint ahogy azt egyébként várta. Tökéletesen tudott alkalmazkodni a lelassult világhoz s mint mondja, nem hiszi, hogy valaha újra arra a rohamtempóra tud majd váltani, mint amit a vírus megjelenése előtt diktált.

Felújít

Ettől persze Ildikó ugyanolyan maximalista maradt, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a kezén található kötés, melynek történetét elmesélte Joshinak.„Legyünk túl ezen, mert látom, hogy a kezemen lévő kötést nézed! Arról van szó, hogy belevágtam a lakásfelújításba és folyamatosan pakolászok, amivel sikerült megerőltetnem a kezemet, vagyis ínhüvely gyulladást kaptam. Az a helyzet, hogy a maximalizmusom miatt szinte csak az a jó, amit magam csinálok és ez lett ez eredménye” – árulta el a beszélgetés közben Ildikó, aki arról is beszélt, hogy nagyon sokat változott az elmúlt egy évben.

Sokkal nyugodtabb lett

„Hosszú évek óta nem találkoztam magammal, annyit rohantam. A járvány miatti leállásban lecsendesedtem minden értelemben. Nem csak nyugodtabb lettem, de a változás a zenémben is kiütközik. Csendesebb és érettebb zenék születtek és érettebb lettem magam is. Ötvenhat évesen meghallottam magamban az új hangokat és azt hiszem, maradok is ezeknél. Félretettem a sallangokat és már csak magamnak szeretnék megfelelni…” – mondta Joshi Bharatnak az énekesnő.

Ne hagyd ki! Megszólalt válásáról Keresztes Ildikó: örökké tartó házasságra vágyott

Az édesanyjával való viszonya

Az énekesnő a műsorban továbbá beszélt az édesanyjával való viszonyáról is, gondolatai rendkívül érzelmesek és meghatóak.

Imádja az édesanyját

“Az anyám egy olyan földöntúli lény, hogy hozzá képest a Teréz anya egy terrorista” – mondta viccesen a műsorban Ildikó, aki arról is beszélt, hogy a pandémia miatt nem szívesen engedi ki az utcára az idősödő anyukáját, mert nagyon félti.

Nem szégyell semmit

Ildikó arról is beszélt, hogy az elmúlt évtizedekből nincs olyan dolog, amit szégyellne. Nyilván neki is voltak hülyeségei a 20-as, 30-as éveiben, itt egy konkrét példát is hozott, amikor a hangját adta más arcokhoz, de ezek közül egyik sem olyan cselekedet, amit önmaga előtt ne tudna vállalni. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Keresztes Ildikó – Forrás: LightMedia News