Az iskolára való felkészítést nem lehet elég korán kezdeni, így ennek megfelelően temérdek készségfejlesztő játék és könyv közül válogathatnak a szülők. Ha neked is fejfájást okoz a választás, akkor maradj velünk, hiszen segítünk nektek egy kicsit eligazodni a bőség zavarában. Óvodás anyukáknak és apukáknak kötelező olvasmány! Ajánlónk következik.

Ebben az évben egy olyan szokatlan helyzet állt elő, hogy kimaradtak a gyerekek az óvodából. Így, eddig ismeretlen módon a fejlesztő feladatok kiválasztása és az iskolára való felkészítés a szülőkre hárul. A szakértők azonban óvatosságra intenek: kiemelten fontos, hogy az első tanulási élmények pozitívak játékosak és legyenek, valamint ne terheljék le a csemetéinket túlságosan.

Nézz körül a Levendula gyerekcipő webshopjában a fejlesztő füzetek között, ITT!

Amire érdemes jól felkészülni: az ABC

A betűk megismerésében és az írás-olvasásban nyújt segítséget a Betűről betűre speciális fejlesztő füzet. Sokaknak még az első-második osztályban is meggyűlik a bajuk az írással és olvasással. Éppen ezért jó, ha előre tanulnak a lurkók a felesleges stressz és a sikertelenség érzés elkerülése végett.

Bár a legtöbben az abc-s könyveket keresik, még számos más kompetenciára szüksége van a gyerekeknek az iskolában. Az alábbiakban ajánlunk még néhány igen hasznos előkészítő anyagot.

Ismerkedés a számok világával

Az írástanulás előtt, vagy azzal párhuzamosan érdemes elkezdeni foglalkozni a számokkal is. Az Ismerd meg a számokat! egy kiváló könyv ovisoknak, mely 100-ig tanítja meg őket a számokra és néhány műveletre. A kötet egy szingapúri matematika tanítási módszerrel dolgozik, amely nem csak megérteti a számokat a gyerkőceinkkel, hanem el is mélyíti a megszerzett tudásukat.

Iskolai előkészítés

Az Irány a suli! munkafüzet általános gyakorló, előkészítő feladatai az iskolaéretté válásban segítenek a gyerekeknek. A kötet többek között olyan fontos kompetenciákat fejleszt, mint a figyelem, a finommozgások, a logika, a rajz- és íráskészség vagy a számolás.

Tájékozódás térben és időben

A Vigyázz, kész, suli! fejlesztő füzet olyan gyakorlatokat tartalmaz, melyek segítenek az olyan, főként nagycsoportos óvodás vagy első osztályos kisiskolásoknak, akik számára nehézséget okoz a tájékozódás térben és/vagy időben.

Játékosan az iskolaérettségért

Tanulni nem csak könyvekből lehet. Szerencsére erre is van számos alternatíva. Egy ezek közül az Okos Ovisok képességfelfedező kártya, amely több korosztály számára is elérhető, így biztosítva a nekik megfelelő játékos feladatokat.

Az Okos Ovisok társasjáték 3-4 éveseknek való változata ITT, 4-5 éveseknek ITT, 6 éves, vagy afeletti korúaknak pedig ITT vásárolható meg.

Támogatott tartalom. Ha ön is szeretne ilyent, Magyarország egyik leggyorsabban fejlődő hírportálján, akkor kattintson ide!