Kétszer is ittasan ment be egy 56 éves Tolna megyei férfi a bonyhádi rendőrségre az ittasan vezető fia autójának a kulcsáért. A rendőrök mind a kettejüknek elvették a jogosítványát.

Ittasan vezetett a férfi

A rendőrök kedd délután ötkor ellenőriztek egy autóst Bonyhád-Börzsönyben. Miután a 30 éves férfinél pozitív értéket mutatott a szonda, bevitték mintavételre a kapitányságra, amely megerősítette a gyanút.

Elvették a férfi jogsiját és az autó kulcsát

A bonyhádi rendőrök elvették a sofőr jogosítványát és az autó indítókulcsát is. A 30 éves férfival szemben pedig büntetőfeljelentést tettek ittas járművezetés  megalapozott gyanúja miatt.

Apja ment az autókulcsért

Még aznap este taxival megjelent a bonyhádi rendőrségen a fiatalember apja, hogy átvegye a fiától elvett kocsi kulcsát, és az autóval hazamenjen.

Az apa is részeg volt

Az ittasan vezető férfi apját is megszondáztatták a rendőrök. Ott derült ki, hogy az apa is részeg, ezért a rendőrök nem adták oda neki a kulcsot.

Másnap újra megjelent az apa

Másnap reggel ismét megjelent a rendőrségen az apa, hogy átvegye a slusszkulcsot, és a gyereke által korábban vezetett autót hazavigye.

Részegen beült egy másik autóba

Természetesen ezúttal is megszondáztatták, s mivel az újabb tesztje is pozitív lett, ismét hoppon maradt. A családfő azonban nem csinált különösebb gondot belőle. Miután kilépett a kapitányság épületéből beült egy másik autó volánja mögé és elindult vele.

Csak a szokásos: részeg volt

A járőrök azonban látták az esetet, azonnal megállították a kocsit, és ismét ellenőrizték a néhány perccel korábban érkező férfit. A szonda persze újra pozitív értéket mutatott.

Apa is fia ellen ugyanaz az eljárás folyik

Az apát mintavételre előállították, mely nála is igazolta az ittasság gyanúját. A bonyhádi rendőrök az ő jogosítványát is elvették, és ittas járművezetés miatt büntetőeljárást indítottak vele szemben is.

Kiemelt kép: illusztráció