A baleset szerda délután történt Isztambulban a Sabiha Gökcen repülőtéren. A Boeing 737-es gépen 177 utas volt, hárman meghaltak.

A ketté szakadt Boeing 737-es gép a török Pegasus Air légitársaság flottájához tartozott, és Törökország harmadik legnagyobb városából, az Égei-tenger partján fekvő 4,3 milliós Izmirből érkezett összesen 177 emberrel a fedélzetén.

Elsiette a nyilatkozatot a belügyminiszter

A török közlekedésügyi-miniszter tájékoztatása szerint csodával határos módon senki nem halt meg a balesetben. A repülő nem az utóbbi évek katasztrófáiért felelős 737 MAX altípusba tartozott. A balesetet a miniszter szerint “túlságosan kemény landolás” okozta, a gép törzse ki is gyulladt, de a lángokat gyorsan eloltották. Nem sokkal később kiderült, hogy hárman meghaltak a balesetben.

A balesetről készült telefonos felvételeken egyébként látszik, ahogy repülőgép törzsén tátongó lyukakon emberek másznak ki, de pániknak, sietségnek nyoma sincs.

Korábban is baj volt ezzel a légitársasággal

Két éve, 2018 január 13-án a Pegasus Airlines Ankarából érkező gépe a trabzoni reptéren közvetlenül landolás után kicsúszott a futópályáról, és csak azért nem csúszott a tengerbe, mert a törzs fennakadt a sziklás magasparton. A hatfős személyzet és a 162 utas akkor is csak a véletlennek köszönhette életbenmaradását.

Kiemelt kép: A kettétört gépről készült felvétel