Néhány héttel ezelőtt bombaként robbant a hír, hogy életveszélyesen megfenyegették Müller Cecíliát. Az esetről a BudapestKörnyéke agglomerációs hírportálon is beszámoltak. Mint akkor megírták a Koronavírus Sajtóközpont megerősítette, hogy a hatóságok biztosítják az országos tisztifőorvos mozgását. Akkor azt írtuk úgy tudni vírustagadók vagy a kijárási korlátozás ellen fellépők lehetnek a fenyegetők, ám egyelőre senki nem akadt még rendőrkézre.

Testőrök jelenléte

Mint írták a sajtó munkatársainak tűnt fel, hogy néhány napja testőrök kísérik mindenhová Müller Cecíliát, a tévében sokat szereplő országos tisztifőorvost. Eleinte senki sem akart arról nyilatkozni, hogy miért van szükség testőrök jelenlétére. Később azonban kiderült, minderre azért van szükség, mert a koronavírus járvány miatt országos ismertségre szert tett feleségért, anyáért most különösen aggódnak, azóta, hogy valaki életveszélyesen megfenyegette IDE KAPCSOLÓDIK: Előkerült egy hét után Müller Cecília, aki biztos nem örült annak, amit a belügyminisztériumnál látott

24 órában figyelik

Korábban a kis Fejér megyei településen, a Dunaújváros melletti Nagyvenyimen háziorvosként dolgozó asszony, a mai napig a településen él. Amióta országos tisztifőorvos, naponta szolgálati autóval hozzák-viszik Budapestre, most pedig nem csak egy sofőr megy érte, hanem egy testőrcsapat is kíséri. A hatóságok a nap 24 órájában vigyáznak rá, csakúgy mint a kormányfőre vagy éppen a miniszterekre. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ki lehet a fenyegető?

Az, hogy ki lehet a fenyegető arról egyelőre semmi biztosat nem tudni. A Blikk megpróbált a dolog végére járni, ám mint írják: ” lapunk munkatársai rég nem tapasztalt, teljes körű és összehangolt hírzárlattal szembesültek, amikor az illetékesekhez fordultunk az üggyel kapcsolatban. Többen még név nélkül sem akartak semmit mondani.”

Járványtagadók vagy kijárási korlátozás ellenesek

Blikk kormányközeli forrásokra hivatkozva korábban azt írta, hogy egy járványtagadó csoport őrült tagja fenyegette meg az országos tisztifőorvost, orvosi körökből viszont úgy tudni, hogy a lezárások miatt elkeseredett ember áll a fenyegetés mögött.

Komoly fenyegetés

A fenyegetés meglehetősen komolynak tűnik, ugyanis a miniszterelnök, a köztársasági elnök és egyes miniszterek kivételével nem szoktak testőrök kísérni állami dolgozókat.

Három hét telt el

Egy biztos: a halálos fenyegetés óta már eltelt három hét, de a tettest vagy tetteseket még nem sikerült elfogni. Ezt onnan tudta meg a lap, hogy kérdésükre, mely szerint Müller Cecília kap-e még személyi védelmet, a válasz az volt, hogy igen.

A rendőrség válasza

A lap természetesen kereste az ügyben a rendőrséget is, az Országos Rendőr-főkapitányságtól azt a választ kapták, hogy a a nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja, de annak állásáról nem áll módjukban bővebb tájékoztatást adni. És ez most érthető is. A lap azonban más forrásból úgy értesült, hogy  hatalmas erőkkel, szabályos hajsza folyik a fenyegető felkutatására.

Profi testőrök

Mindaddig pedig amíg nincs meg az elkövető vagy elkövetők, addig a rendőrség ügyel Müller Cecíliára, mindezt ráadásul olyan profin, ugyanis a Blikk úgy tudja, hogy a testőrök szinte észrevétlenül lelhetők fel az országos tiszti főorvos körül.

Müller Cecília orvos és lelkipásztor

Az országos tisztifőorvos, ahogy említettük férjével a Fejér megyében, a Dunaújváros melletti Nagyvenyimen él, ott volt háziorvos és lelkipásztor. A Pécsi Orvostudományi Egyetemen végzett, négy szakvizsgával (üzemorvostan, háziorvostan, közegészségtan-járványtan, megelőző orvostan és népegészségtan) rendelkezik. Felsőfokon beszél németül. Két gyermeke és három unokája van. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép (illusztráció) Müller Cecília, országos tisztifőorvos (MTI) – BPK-montázs