Kiakadt Orosháza polgármestere, mert sok idős embert látott az utcán. Ha kell, egyesével küldi haza őket.

Dávid Zoltán a piacra ment le csütörtök reggel, és abban bízott, hogy csak fiatalokkal fog találkozni. Ellenkező látvány fogadta, ezért Facebook-ok tette közzé kérését a szépkorúak felé.

Csalódottan vette tudomásul orosházi polgármestere, hogy sok idős emberrel találkozott a piacon. Arra kérte őket, hogy maradjanak otthon. Megadott egy elérhetőséget is Facebook-posztjában, amelyen tudnak segítséget kérni. Azt is leírta Dávid Zoltán, hogy ha kell, egyesével küldi haza a szépkorúakat.

A koronavírus elsősorban a 65 év felettiekre a legveszélyesebb, ezért is hangsúlyozzák a szakemberek, hogy az idősek mindenképpen maradjanak otthon.

Kővágószőlősre is megérkezett a vírus

A Baranya megyei település polgármestere Sándor Tibor Antal a hivatalos Facebook-oldalán tájékoztatta a lakosokat, hogy a járvány a települést is elérte, egyúttal nyomatékosan megkért mindenkit, hogy szigorúan tartsák be a háziorvosok intelmeit. 

A konkrét esettel kapcsolatban azt írja a polgármester:  hogy „…településünkön is megjelent a Corona vírus, jelenleg 1 fő fekszik kórházban igazolt vírus fertőzés okán. A beteg ellátása, bejelentése a jelenlegi eljárásrendnek megfelelően, telefonos konzultációt követő, mentőszállítással történt.

A Baranya Megyei Kormányhivatal Járási Hivatalának munkatársai („ÁNTSZ”) megtették a szükséges intézkedéseket, az igazolt beteggel SZOROS KONTAKTUS-ban volt személyeket felderítette, az ő számukra elrendelte az un Járványügyi megfigyelést otthonukban. Ennek koordinálása megtörtént az Önkormányzat bevonásával. „

Kiemelt kép: Orosháza polgármestere – Forrás: Facebook