Kiállt a nyilvánosság elé a Katona József Színházból kirúgott rendező. Az intézmény alkalmazottjának azért kellett távoznia, mert szexuális zaklatta kolléganőjét.

Kedden közleményben tudtatta a Katona József Színház, hogy elküldték egyik munkatársukat, mert az szexuálisan zaklatta egyik kolléganőjüket. Az intézmény nem hozta nyilvánosságra a zaklató nevét. Szerdán a LikeNews.hu megírta, hogy egy neves rendezőről van szó. A cikket itt tudod elérni.

Karácsony Gergely főpolgármester szintén szerdán azt kérte a színháztól hogy hozzák nyilvánosságra az érintett kolléga nevét. A színház ez nem tette meg, Gothár Péter viszont ezt a közleményt adta ki nemsokkal ezelőtt:

“Eddigi szellemi bázisomat, szeretett munkahelyemet, a Katona József Színházat kérem meg arra, hogy közleményemet a nyilvánosság elé bocsássa.
Egy évvel ezelőtt erkölcsileg elfogadhatatlan módon közeledtem színházunkban egy munkatársnőmhöz. Pár nappal később bocsánatot kértem és kaptam tőle.


Most, hogy ez az eset a színház, s azon keresztül az ország nyilvánossága elé került, szeretném bocsánatkérésemet nyilvánosan is megismételni. Nagyon sajnálom, ami történt. Ahogyan azt is, hogy nyers stílusommal, rossz modorommal vagy erkölcsileg kifogásolható viselkedésemmel valaha bárkit megbántottam.” – írta közleményében Gothár Péter

Gothár Péter egyébként a Színház- és Filmművészeti Egyetem címzetes docense is.. Az intézmény eddig még nem reagált az esetre. Kérdés, hogy onnan is távozni kényszerül-e? A rendező egyébként néhány évig Básthy Juli férje volt, egy közös, most már nagykorú fiúk született.

Kiemelt kép: Gothár Péter – Likenews.hu montázs