Rossz hírt közölt Romain Grosjean! A francia pilóta nem lehet ott a jövő vasárnapi Forma 1-es idény utolsó futamán, az Abu Dhabi Nagydíjon.

További orvosi kezelésekre van szüksége

Grosjean az Instagram oldalán jelentette be,hogy sajnos további orvosi kezelésekre van szüksége a sérülései miatt,ezért visszautazik a svájci otthonába.

Sokáig gondolkodtak

A pilóta elmondta, hogy sokáig vártak amíg meghozták ezt a döntést, de úgy érzi jó döntést hozott.

Nem gondolta, hogy így fejezi be a karrierjét

“Nehéz döntés volt. Nem gondoltam, hogy ezzel fejezem majd be a Forma-1-ben a karrieremet, de szerintem a legjobb döntést hoztam” – mondta a pilóta.

Óriási balesetet szenvedett

A LikeNews is megírta, hogy óriási balesettel indult a Forma 1 bahreini futama. Romain Grosjean, francia pilóta közvetlenül a rajt után ütközött szalagkorlátnak, az autója pillanatok alatt lángba borult, a kocsi ketté is szakadt.

Így történt a baleset

Romain Grosjean a hármas kanyar kijáratánál vesztette el az irányítást a Haas fölött, ezután a falnak csapódott, az autója pedig szó szerint kettészakadt és lángra kapott. A francia versenyző csodával határos módon túlélte a balesetet, sőt, saját lábán hagyta el égő autóját. 

Égési sérüléseket szenvedett

A Haas jelentése szerint kisebb égési sérüléseket szenvedett a francia pilóta a kezén és a bokáján, de a helyzethez képest jól van, írja az istálló a Twitteren. Egyébként nem kizárt, hogy a glóriának nevezett, a pilóták fejét védő szerkezet mentette meg Grosjean életét.

Korábban ellenezte az életét megmentő szerkezet bevezetését

Grosjean azon pilóták között volt, akik ellenezték a pilóták fejét védő boltív beszerelését az autókba, de valószínűleg az életét mentette meg.

Köszönetet mondott

A pilóta köszönetet mondott az orvosoknak a munkájukért és a rajongóknak a jókivánságokért.

Kiemelt kép: Kiemelt kép: Forma1, YouTube videó részlet