Kedd délután kigyulladt a Rézpatkó étterem épülete a Szentendrei úton Csillaghegynél. Az étterem hónapok óta zárva van ezért is furcsa, hogy kigyulladt.

Nagy lángok

Lángok csapnak ki és erősen füstöl a Rézpatkó étterem épülete a Szentendrei úton. Sok tűzoltóautó érkezett a helyszínre.

Berendezési tárgyak égnek

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint berendezési tárgyak égnek az étteremben. Az esethez a fővárosi hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik megkezdték a lángok oltását.

Családi ház is ég

18:24-kor még mindig nagy erőkkel, több mint tíz tűzoltó gépjárművel vannak a fővárosi tűzoltók a helyszínen, ahol az étterem és egy családi ház ég. Az egységek már megakadályozták a tűz továbbterjedését, jelenleg hét vízsugárral oltják a lángokat.

A Szentendrei út felújítása miatt zárt be

A Rézpatkó étterem hónapok óta zárva van, a weboldaluk tájékoztatása alapján a Szentendrei út felújítása miatt zártak be.

Hónapok óta zárva

Úgy tudjuk az étterem épülete hónapok óta üres, állítólag hajléktalanok költöztek be, nem kizárt, hogy a tűzhöz is közök lehetett.

Családias hangulat

A Rézpatkó vendéglő családias hangulatú, magyar ételeket kináló, egész évben nyitvatartó, 55 férőhelyes vendéglő volt. Nyári időszakban kellemes terasz várta a vendégeket.

Emlékezetes eset

Az utóbbi időszak legemlékezetesebb tűzesete az a hőlégballon tűz volt, amely az M7-es autópályához közel gyulladt ki még szeptemberben Vál közelében.

Így égett a ballon

Drámai percek

A drámai percektől többen videót készítettek. Két gázpalack robbant fel a magasban. A pilóta és két huszonéves lány még ki tudott ugrani a kosárból, de egy 59 éves nő pánikba esett, és fent maradt. Nem élte túl a balesetet.

Zuhanni kezdett

Több szemtanú is elmondta, látták, ahogy a robbanás után a lángoló ballon lefelé tart. A három túlélő kiugrott a kosárból a kukoricaföldre, súlyosan megsérültek, testük 20-25 százalékán másod- és harmadfokú égési sérüléseket szenvedtek.

Családi tragédia

A nő Gyöngyös mellett élt, és az 59. születésnapjára kapta az utazást a családjától. Férje lentről, egy terepjáróból kísérte őt és a többi utast, a csatorna információi szerint azt is látta, ahogy felesége a lángoló kosárral együtt lezuhant a kukoricaföldre.

Kiemelt kép: Helyszíni felvétel – Forrás: Facebook/Balesetinfó