Egész Kiskunmajsa egy emberként gyászolja Gábort, aki alighogy belépett egy cserbenhagyásos gázolásban január 1-jén életét vesztette. Párja, Dóra  akivel együtt sétáltak hazafelé a szilveszteri mulatságból, szintén súlyosan megsérült, de a legfrissebb információink szerint már sikerült stabilizálni az állapotát. A balesethez az áldozat bátyját riasztották, aki pont szolgálatban volt.

Borzalmas Szilveszter

A baleset Kiskunmajsán a Fő utcában történt hajnali 3 óra 45 perckor. A vétkes sofőr egy 28 éves öttömösi családapa, aki az áldozat barátja szerint mindössze fél éve rendelkezik jogosítvánnyal, és nem is a saját autójával okozta a balesetet. A körülmények egyelőre tisztázatlanok, de az autó vélhetően gyorsabban haladt a megengedettnél, amikor a jeges úton megcsúszott és lesodródott az útról. A fiatal helybéli pár éppen a kereszteződésen áthaladva egy mellékutcába tartott, de hiába voltak már bőven 2-3 méterre az úttesttől, a kicsúszott autó elgázolta őket. A szerencsétlen férfinak esélye sem volt a túlélésre. A balesetről a LikNews.hu ebben a cikkben írt.

 „Gábor egy nagyon kedves, szorgalmas, vallásos ember volt, akire mindig lehetett számítani. Imádta Dórit. Felfoghatatlan, ami történt” – mondta a Blikknek egykori barátja.

A szörnyű balesethez pont az elhunyt fiatalember bátyját riasztották, aki mentősként éppen szolgálatban volt.

„Amikor a kollégái meglátták, ki az áldozat, nem akarták őt közel engedni, s először nem értette, miért. Csak utána szembesült vele, hogy az öccse az, aki meghalt ebben a borzalmas balesetben” – folytatta az ismerős.

A sofőr elmenekült a helyszínről

A vétkes sofőr egy pillanatra sem állt meg. A baleset helyszínétől két kilométerre igazoltató járőrök állították meg, amikor felfigyeltek az összetört szélvédőjű járműre. Mint kiderült, a tragédiát okozó férfi ittas állapotban volt.

„Az intézkedés során a gépkocsit vezető 28 éves öttömösi férfival szemben felmerült az ittasság gyanúja is, így őt előállították, majd segítségnyújtás halált okozó elmulasztása és halált okozó ittas járművezetés megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették” –válaszolta a Blikknek Horváth Erika, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: halasinfo.hu