Az orvosi egyetemre járt az a 20 éves fiú, aki szombaton hajnalba ugrott ki az egyik debreceni kollégium ablakából. Társai szerint egy rosszul sikerült vizsga miatt vetett véget az életének.

Szombaton hajnali egykor a Debreceni Egyetem orvostanhallgatója kivetette magát nyolcadik emeleti kollégiumi szobájának ablakából. A 20 éves kollégistát súlyos, életveszélyes sérülésekkel a Kenézy Gyula Egyetemi Kórházba szállították, ahol megműtötték, de az életét a gyors orvosi beavatkozás ellenére sem sikerült megmenteni. Erről a LikeNews.hu ebben a cikkében írt részletesen.

Tehetséges sportoló volt

V. Péter Szabolcs-Szatmár-Bereg megye székhelyén élt, ahol a Nyíregyházi Sportcentrum válogatott atlétájaként elképesztő sikereket ért el. Egy közleményben az egyesülete úgy fogalmazott, megtört szívvel és mély fájdalommal osztoznak a gyászban a családdal, emlékét örökre megőrzik.

„Ott voltam, amikor Péter tavaly 748 centis ugrással bajnoki ezüstérmes lett. Egy nagy jövő előtt álló, jó felépítésű srác volt. Mély megdöbbenéssel értesültem arról, hogy elhunyt. A szövetség osztozik a család gyászában. A ha­láleset pontos részleteit nem ismerem, de én is olvastam arról, mi történhetett. Elgondolkodtató, és rávilágít arra, hogy egy sportolóval is bármikor történhet hasonló. Csak a szűkebb környezete tudhatta, milyen problémai vannak, de nekünk, vezetőknek, edzőknek is mindent meg kell tenni a jövőben, hogy megelőzzük a hasonló eseteket” – mondta a Borsnak Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke.

Rosszul sikerült vizsga keseríthette el

A Debreceni Egyetemen azt beszélik, hogy a labilis személyiségű fiatalember a vizsgaidőszak miatt szorongott, talán ez vezethetett a tragédiához. A Facebookon többen azt írják, hogy egy rossz vizsgaeredmény után hozhatta meg a végzetes döntést, de ezt hivatalosan nem erősítette meg senki.

„Egy életvidám, kedves srác volt. Úgy tudtam, nem volt családi problémájuk. Az utóbbi időben sok érmet nyert országos bajnokságokon, válogatott­viadalokon. Ott is ismertem meg. Szeretett bu­lizni, haverokkal lenni” – mondta a Borsnak megtörten Péter egyik ismerőse.

A kollégium vezetése az érintett családjának minden szükséges segítséget megad, a kollégiumi társaknak a történtek feldolgozására már az eset után, a hétvégén is mentálhigiénés szakembert biztosított.

Gyakoriak a hasonló esetek

December elején az Óbudai Egyetem negyedik emeletéről ugrott ki egy 24 éves diák. Ő egy rosszul sikerült dolgozat miatt vetett véget az életének.  Erről a LikeNews.hu ebben a cikkében írt.

A győri középiskolában pedig egy 17 éves diák késelte meg a tanárát, miután rossz jegyet kapott. Az esetről bővebben a LikeNews.hu cikkeit ide kattintva tudod elolvasni.

Van segítség!

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja (mobilról is) a 116-123-as, ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel az ongyilkossagmegelozes.hu-t

Kiemelt kép: a debreceni egyetem kollégiuma – Forrás: Google