A modern otthonok nemcsak a bútorokban és a színvilágukban hordozzák a korszerűséget, hanem az építészeti-gépészeti megvalósításokban is. Ahogy egyre nagyobb szerephez jutnak a szigetelés, fűtés kérdéskörében az innovatív, környezetbarát technológiák, úgy például a világítástechnikai rendszerek is folyamatosan fejlődnek. Használati tárgyaink között számos okoseszköz van, amik komfortosabbá teszik a hétköznapokat, ezek között köszönthetjük az okos világítótesteket is.

Miért előnyös a kültéri okoslámpa?

A szabadban elhelyezett egységeknek többnyire az a feladatuk, hogy sötétedés után is látható maradjon a járda, ami elvezet a házhoz vagy hogy legyen egy hangulatos fényforrás a teraszon, erkélyen. Az okos világítás kültéren azért praktikus, mert nem kell, hogy egész éjjel szórják lámpáid a fényt, hiszen a hozzájuk tartozó alkalmazásban egyszerűen be lehet állítani, hogy milyen időintervallumban van rájuk szükség. Bár ezek többnyire hosszú élettartamú és környezetbarát fényforrásokkal vannak ellátva, az időzítő funkcióval még tovább növelheted élettartamukat és csökkentheted az áramfogyasztást.

Milyen funkciót tölt be elsődlegesen?

Ahhoz, hogy megtaláld a tökéletes okoslámpát, gondold végig, hogy hol fogod elhelyezni. Az autófeljáróhoz célszerű fehér fényt választani, hogy jól belátható legyen és biztonságos. Ellenben a teraszon vagy a járdaszegély mentén jól mutatnak a színes világítótestek és barátságossá teszik a teret. Az épület oldalára mindkettő ideális lehet, ez abszolút szubjektív döntés, hogy melyik mellett teszed le voksodat. Az irányított fény önmagában is különleges, nem feltétlenül kell színesnek lennie. 

Applikáció, ami szabályozza a fényt

Az okostelefonok sajátosságai a különböző applikációk, amiket letöltve bármikor, bárhol hozzáférhetünk a munkához vagy szórakozáshoz, sporthoz szükséges anyagokhoz. Az okoslámpák nélkülözhetetlen tartozéka a saját alkalmazásuk, amin keresztül a termékcsalád által használt technológia függvényében Zigbee, Bluetooth és/vagy Wi-Fi segítségével lehet szabályozni a lámpa fényerejét, színét, színhőmérsékletét, valamint időzítheted terméktől függően. Mindezt úgy, hogy fel sem kell kelned a fotelből, csak az applikációba kell belépned. Általában külön távirányító is kapható az intelligens modellekhez, ezzel ugyanazokat a beállításokat elvégezheted, mint a telefonodon. 

Tipp: Ha nem szeretnéd sűrűn a lámpák tisztogatásával tölteni az időd, akkor első körben zárt kialakítású világítótesteket keress. Ezekbe ugyanis nem tudnak belerepülni a bogarak, ezért nem is kell ezek eltávolításáról gondoskodnod. Fontos, hogy minden kültéri lámpának rendelkeznie kell víz elleni védettséggel, attól függő mértékben, hogy azok mennyire vannak kitéve az időjárás viszontagságainak..

Szeretnéd a házon kívüli területet is felszerelni okosvilágítással? Tekintsd meg a ViaLuce Fénystúdió kültéri okoslámpa kínálatát, és tedd barátságossá otthonod kinti részeit. 

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.