Igazi szemét stricikre csaptak le Nyíregyházán. Óriási akció volt, 40 rendőr lepte meg a nők kizsákmányolásából élő, drága autókat, arany stuxokat vásároltak. Szerencsétlen nőktől elvették az összes pénzt, amit németországi bordélyokban kerestek, ha ellenálltak, megverték őket. Most kommandósok nyomták a hat strici fejét a falhoz – írja a KÉKFÉNY.com.

A gyanúsítottak 2018-tól 2020. május 7-ei elfogásukig Németországban üzemeltettek bordélyházat, ahol az általuk kiszervezett, kiszolgáltatott helyzetben lévő magyar állampolgárságú nők folytattak prostitúciós tevékenységet. A nők keresetének nagyobb részét a bűnszervezet tagjai elvették, abból saját megélhetésüket finanszírozták.

A gyanúsítottak a tevékenységüket összehangoltan végezték, a lányok beszervezésével, utaztatásával és foglalkoztatásával, valamint a hirdetések feladásával, a bevételeik és kiadásaik vezetésével összefüggő feladatokat egymás között megosztották, és a prostituáltak által megkeresett pénzből ennek megfelelően, mindannyian részesültek.

A több mint egy évig tartó nyomozást követően 2020. május 7-én mintegy 40 rendőr részvételével, összehangolt akció keretében valamennyi gyanúsítottat elfogták a nyíregyházi nyomozók.

Az egyes helyszíneken összesen közel ötmillió forint összegű készpénzt, nagy értékű személygépkocsikat és arany ékszereket foglaltak le a rendőrök, amelyek vélhetően a bűnös tevékenységgel keresett jövedelemből származtak.

A bűnszervezet tagjai a németországi bordélyház üzemeltetését megelőzően, az általuk beszervezett lányokat Svájcban, Ausztriában és Belgiumban kényszerítették prostitúciós tevékenységre. A prostituáltak jövedelmét részben, illetve gyakran egészben elvették, és ellenállás esetén bántalmazták őket. A gyanúsítottak kihallgatása megtörtént, N. L. nyíregyházi lakost a rendőrök bűnügyi őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.  

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya üzletszerűen, kizsákmányolás céljából elkövetett emberkereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást N. L. 29 éves és élettársa D. N. 30 éves nyíregyházi lakosok, valamint B. M. 22 éves tiszavasvári és F. Z. székelyi lakosok, továbbá N. G. 28 éves, H. A. 38 éves és V. R. 28 éves nyíregyházi lakosok ellen.

Fotók: Az akció során készült képek – Forrás: police.hu