Minden háznál más-más módszerrel készítik a nokedlit, ami a magyar konyhában igen fontos szerepet játszik a köret, ami csak jól elkészítve lesz igazán finom. Vali-hagyományos konyhája Facebook-oldalán egy háziasszony megmutatta, milyen az ő tökéletes nokedlije.

Vért izzadt

„Sziasztok! Én nagyon sokáig küszködtem a tökéletes nokedli elkészítésével…. Vagy ragadt, mint a csiriz, vagy vért izzadtam, mire kiszaggattam” – kezdte egy háziasszony a bejegyzésében. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Íme, a csoporttag szerint a tökéletes nokedli receptje

40 dkg liszt, 1 teáskanál só, 3 dl langyos víz, 1 db egész tojás. Összekeverve a sózott forrásban lévő vízbe szaggatjuk, amibe kis zsiradékot (zsír, olaj) tettünk. Hideg vízzel leöblítve szedjük a tálba.

Megoszlanak a vélemények

A háziasszonyok között megoszlanak a vélemények, hogy vajon a fentebb leírt recepttel készül-e el a tökéletes nokedli. A recept alatt igazi kommentlavina indult el – írja a Ripost.

A tojás a lelke, avagy nem?

Több kommentelő is kevésnek talált a tojás számát az elkészítéshez. „Ez nem nokedli, hanem csiriz. A nokedlibe tojás kell!” – írta a bejegyzésében egy hozzászóló. „Nekem úgy tanították a nokedli készítést, hogy amennyi tojás, annyiszor 10 dkg liszt kell bele. Vizet nem teszek bele, de ahány ház, annyi szokás…” – mondta egy másik.

A rétesliszttel kapcsolatban is érkezett egy tanács

Volt olyan kommentelő, aki a háziasszonynak azt tanácsolta, hogy használjon fele arányban réteslisztet, ugyanis véleménye szerint, úgy a nokedli sokkal rugalmasabb lesz. Erre válaszolt is a recept feltöltője:”Lehet. Még úgy nem próbáltam, de sima liszttel is tökéletes! Igen, ahány ház, annyi szokás. Az én receptem a legolcsóbb”.

Ezen a kijelentésen még inkább kiakadtak

A közösségi oldalon a háziasszonyok még inkább kiakadtak ezen a kijelentésen, ugyanis szerintük pont a tojáson nem szabadna spórolni nokedli készítéskor. „Ez konkrétan csiriz. Hiába van kipróbálva! Mi sok nokedlit eszünk, de nem ilyet, az biztos, a nokedlinek a tojás lelke, nem a liszt és víz!” – írta valaki a Facebookon. Egy másik tag is elmondta, hogy ő fél kiló liszthez három tojást ad.

Valikától kértek véleményt

A csoporttagok arra kérték Valikát, mint a csoport házigazdája, hogy mondja el ő a véleményét a dologról. „Írtál egy nokedli receptet, de az a tökéletestől nagyon távol van. Ha nektek ez a finom, akkor az úgy van jól. De az, hogy ez a verzió a tökéletes, nem állja meg a helyét. Nálunk a hóka nem jön be, adunk arra, hogy szép legyen a nokedli színe is. Ehhez pedig kell bele tojás bőven. Ez a nokedli messze van a tökéletestől…” – írta Valika, majd egy számára bevált nokedlireceptet is megosztott a követőkkel.

Íme, Valika nokedli receptje

400 g búzaliszt (BL55), 4 db tojás, kevés víz, 2 csipet só. OLVASD EL EZT IS! Kényeztetés a karantén alatt – avagy dübörög a sajttorta recept

Százezrek követik

Korábban már a LikeNews.hu is írt Boros Valikáról.Százezrek követik az interneten a szabolcsi faluban élő gazdálkodót, aki igazi infuencer, azaz véleményvezér lett az interneten.

Belerázódott a falusi életbe

Kisvárdáról költözött ki az alig 1500 fős Kékcsére. Azt mondja, eleinte nehéz volt a falusi élet, de ha egyszer valaki megszokja, akkor maga a menyország lesz. Vali az elmúlt években annyira belerázódott a vidéki életbe, hogy mindent maga állít elő, szinte semmit sem vesz boltban.

Hagyományos konyha különlegességekkel

Boros Vali neve jó ideje ismert azok körében, akik szeretnek jót főzni és enni, persze egészséges hozzávalókat felhasználva. A “Vali hagyományos konyhája” és a “Vali konyhája és kertje” nevű Facebook-csoportjainak rengeteg lelkes tagja van. A csoportjába mindenki feltölti a legutóbbi konyhai kreációját és az átbeszélik. Előfordul náluk a rántott kocsonyától kezdve a rántott tyúklábig minden. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Boros Vali – Forrás: Youtube-videó