1410 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 326 688 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 114 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 9781 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 164 403 fő, az aktív fertőzöttek száma 153 504 főre csökkent. 5529 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 402-en vannak lélegeztetőgépen.

Zajlik az egészségügyi dolgozók oltása

Eddig összesen 80 ezer adag vakcina érkezett Magyarországra, amelyekkel már 21 kórházi oltóponton zajlik az egészségügyi dolgozók oltása. A járvány lassítása és a kórházak teljesítőképessége érdekében továbbra is érvényben vannak az eddigi védelmi intézkedések.

Újabb vakcina szállítmányok érkeztek

Vakcinaszállítmány érkezett szerda délelőtt újabb négy kórházba. Budapesten a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Honvédkórházába, a Semmelweis Egyetemre, Kecskeméten a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházba és Tatabányán a Szent Borbála Kórházba – jelentették az M1 aktuális csatorna tudósítói a helyszínekről a déli híradóban.

A Semmelweis Egyetemre 5000 adag vakcina érkezett

A Semmelweis Egyetemre 5000 adag vakcina érkezett, onnan folyamatosan szállítják az oltópontokra, a tervek szerint szerdán 350 embert oltanak be – mondta a tudósító.

A Honvédba is

A Honvédkórházba is 5000 vakcina érkezett, hat oltópontot alakítottak ki és folyamatos az oltás az intézményben – mondta a tudósító.

Ezt gondolja Karácsony Gergely

A koronavírus elleni oltás jelenthet egyedül megoldást ahhoz, hogy túl legyünk a járványon, és dolgozni kell a vakcina iránti bizalom növekedéséért – írta Karácsony Gergely szerdán a Facebook-oldalán.

A vakcina az egyetlen megoldás?

Arra, az alighanem mindenkit foglalkoztató kérdésre, hogy mikor és hogyan leszünk túl a koronavírus-járványon, a válasz világos: “a vakcina jelenthet egyedül megoldást” – fogalmazott Karácsony Gergely, aki ugyanakkor felvetette: mégis miért vannak olyan sokan, akik a felmérések tanúsága szerint nem akarják beoltatni magukat.

A bizalom a kulcs

Szerinte a kulcs a bizalom. A kormányoknak, önkormányzatoknak, tudósoknak, orvosoknak és tudós orvosoknak most mind azon kell dolgozniuk, hogy a vakcina, az oltás iránti bizalom növekedjen – írta a politikus. A bizalom pedig csak és kizárólag tiszta, egyenes és őszinte beszéddel, a tények ismertetésével és tiszteletével, együttműködéssel és partnerséggel állítható elő vagy pontosabban: állítható helyre.

Mindenkit arra biztat: oltassa be magát

Karácsony Gergely közölte, ő mindenkit arra biztat majd, hogy oltassa be magát, bízzon az Európai Unió által biztosított vakcinában.

Kiemelt kép: MTI