Nem segített társának az a 38 éves kamionsofőr, akivel egy nagykanizsai telepen együtt italoztak. Az egyik sofőr azonban rosszul lett, a másik hiába látta, hogy a férfi ájultan kizuhan a kamionból, visszafeküdt aludni.

A harmincnyolc éves ukrán állampolgár kamionsofőr járművével 2019. október 10-én érkezett Nagykanizsára, hogy egy helyi gyárból lámpatesteket szállítson Oroszországba. Mivel a kamiont aznap nem tudták megrakodni, a férfi megkezdte négy napos pihenőjét az üzem nagykanizsai telephelyén.

Másnap érkezett ugyanerre a telephelyre a szintén ukrán állampolgárságú kamionsofőr, aki pihenő idejét hasonló okokból szintén ebben az őrzött parkolóban vette ki. A két sofőr jól ismerte egymást, ezért a két járművet egymás mellé parkolták le, majd a kora délután közösen elindultak bevásárolni vacsorára. Beültek az egyik kamionjába, enni és inni kezdtek éjfélig, mire az általuk elfogyasztott nagy mennyiségű sörtől és whiskytől mindketten lerészegedtek és el is aludtak.

Hajnali kettő óra körül az egyik sofőr, aki egyébként súlyos szívbeteg volt, rosszul lett. Kinyitotta a vezetőfülke ajtaját, megpróbált kiszállni onnan, de az nem sikerült. Még ülve elvesztette az eszméletét, amire társa is felriadt, de hiába szólongatta a mellette összegörnyedve ülő sofőrt, nem ébredt fel. A férfi kiszállt a kamionból, megkerülte és a nyitott ajtón keresztül próbált  friss levegőt beengedni, mire az eszméletlen férfi kizuhant a magas ülésről és arccal a földre esett.

Társa anélkül, hogy segítséget nyújtott, vagy hívott volna neki, az eszméletlen sértettet magára hagyta és visszaült a kamionba aludni. Rövid időn belül azonban, fél óra alatt  négyszer, mégis kiszállt, az eszméletlen férfihoz lépett, akinek jól látható sérülései ellenére továbbra sem nyújtott segítséget és nem értesítette az ott parkoló többi kollégáját, a telephely biztonsági őrét és a mentőket sem, hanem ismét lefeküdt aludni. A reggeli órákban a biztonsági őr fedezte fel a földön fekvő sértettet, aki ekkor már halott volt.

A bűnügyi felügyelet alatt álló férfivel szemben a kényszerintézkedés fenntartása mellett segítségnyújtás elmulasztásának v étsége miatt fogházbüntetés kiszabását indítványozta a Nagykanizsai Járási Ügyészség.

Kiemelt kép – Forrás: 112press