Betegsége óta sok barátja kerüli Kulka Jánost – ezt állítja a színész. Közben egyre jobban beszél, és már a színpadra is visszatért.

A színész 2016-ban kapott stroke-ot, azóta afáziával küzd. Ezzel az jár, hogy mindent megért, viszont nem, vagy csak nehezen találja a szavakat. A Magyar Narancsnak adott interjúban elárulta, gyakran tapasztalja azt, hogy sokan zavarban vannak amiatt, mert egy betegséggel élő emberrel kell beszélniük, azonban elmondása szerint ez nem zavarja őt.  Kulka János azt mondja, hogy sokan elfordultak tőle.

Betegsége óta azonban sokat unatkozik. Arról is beszélt, hogy a napjait a konditerem és a gyógytorna teszi ki, de azon kívül nem nagyon csinál semmit. Szerencsére vissza tudott térni a színpadra,  az Árvácska és a Cseresznyéskert színdarabokban játszik. Nemsokára egy filmszerepben is láthatjuk.

Pszichológushoz nem jár, betegségét is saját maga dolgozta fel. Azt vallja, hogy az öngyógyításnál nincsen jobb módszer.

A három év kihagyás anyagilag is megviselte a Kossuth-díjas színészt. Ezért eladta házát, amelyből Pécsen vett két lakást. Annak a bérleti díjaiból él.

Kulka János Pécsen kezdett el színészkedni. Akkor szerelmével, Lang Györgyivel éltek együtt a baranyai városban. Pécs örök szerelem maradt neki, most is rendszeresen oda jár idegsebészeti kezelésre. Ettől a kúrától egyre jobban beszél, ami azt is jelenti, hogy egyre több szerepet tud majd vállalni.

Kiemelt kép: atv