Világgá szaladt a kutyája annak a férfinak, akit pénteken este halálra késeltek Budapesten, a 28-as villamoson. Az egész város a kis Pepsit keresi.

Pénteken az esti órákban a 8. kerületben a 28-as villamoson késeltek halálra egy embert.

Az áldozat a kis pincserrel és legjobb barátjával, Márkkal tartott hazafelé a villamoson, amikor felszállt a két férfi és egy nő.  Az egyik támadó késével megszúrta a kutya gazdáját, majd társaival az Orczy téri megállóban leugrott a villamosról és elszaladt.

„Az egész egy perc alatt játszódott le, két megálló közt. Ahogy az a három ember felszállt, kiszúrták maguknak Gábort, elkezdték bökdösni a kutyát, piszkálni az orrát.  Gábor kérte őket, hogy hagyják békén a kutyát, erre az egyik fickó meglökte, majd leköpte. Amikor a védelmére keltem, engem is megütöttek, majd az egyikük kést rántott és Gáborba szúrta. Próbáltam segíteni, Gábor annyit mondott, hogy nagyon szomjas, nem kap levegőt, és meg fog halni” – mondta a Blikknek az áldozat legjobb barátja.

A villamoson kitört a pánik.

Gábor sebét Márk próbálta elszorítani, de hiába. A legjobb barátja karjában halt meg.

A rendőrség alig húsz perccel később, bravúros gyorsasággal elfogta a tetteseket.

A Kőbányai úton, a 28-as villamos vonala mentén tucatnyi mécses lángja lobog. Többen virágcsokrot is vittek Gábor emlékére. A fiatalember szülei Írországban élnek, most úton vannak hazafelé. Közben egész Budapest a tragikus sorsú fiú kiskutyáját, Pepsit keresi, mert a kis szuka világgá szaladt ijedtében.

Lakótelepen kapták el

A nyomozás során kiderült, hogy a 43 éves L. János szúrta meg a férfit. Őt két kilométerrel odébb, a MÁV-lakótelepen fogták el. Társa, D. Károly bűnsegédként vett részt a bűncselekmény elkövetésében, míg D. Évát bűnpártolással gyanúsítják. A rendőrség kezdeményezte mindhármójuk letartóztatását.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: MTI/Mihádák Zoltán, belső kép: Pepsi, az egy éves kutya