Kigyulladt és szinte teljesen kiégett egy 9. emeleti lakás szobája vasárnap hajnalban a 15. kerületi Nyírpalota úton az egyik panelben. A mentésről készült videót a cikkünk alján nézheted meg.

Kimentették a férfit

Kigyulladt és szinte teljesen kiégett egy 9. emeleti lakás szobája vasárnap hajnalban a 15. kerületi Nyírpalota úton. A budapesti tűzoltók kiérkezése előtt a lakásban tartózkodó férfit a rendőrök kimentették, írja a BudapestKörnyéke.

Két vízsugárral oltottak

A tűzoltók két vízsugárral eloltották a lángokat. A 9. emeletről a tűzoltók a rendőrökkel és a mentőkkel közösen hozták le a sérültet a mentőautóhoz.

A 9. emeletről cipelték le a sérültet

A mentésről készült videón jól látszik, hogy a mentőegységek kemény munkával a 9. emeletről a lépcsőn keresztül cipelték le a hordágyon fekvő sérült férfit.

Korábban tűz volt Kispesten is

Alig három hete egy 87 éves férfi lakása gyulladt ki Kispesten. A tűzben az idős férfi két karja és lába is megégett. Két rendőr hozta ki a tűzből a tulajdonost, a tűz egy gyertya miatt keletkezett.

Így égett a kispesti panelház

Három lakásban voltak lángok

A Kazinczy utcai panelben pillanatok alatt tovaterjedtek a lángok. Amikor a tűzoltók megérkeztek egy lakás már kiégett, a lángok pedig már átterjedtek másik két lakásra.

Hatan voltak azonnali életveszélyben

A három lakásban összesen hatan voltak közvetlen életveszélyben, egyikőjüket egy rendőr, a többieket pedig a budapesti tűzoltók mentették ki. A tűzoltás idejére összesen 69 embert kísértek ki az épületből.

Álmukból riasztották a lakókat

Az egyik kispesti Facebook oldalon azt írták, hogy volt akit álmából ugrasztottak ki az ágyból, hogy tűz van, menekülni kell.

Ég a tető, ömlik a víz a lépcsőházban

Azt is írják, hogy az egész lépcsőházban ömlött lefelé a víz, szinte minden lakás beázott az oltástól, a tetőszigetelés pedig elégett.

Még nézni is rossz volt

A szomszédos ház ablakaiban sokan figyelték az eseményeket, egy ott élő arról számolt be, hogy rossz volt nézni, ahogy a panel teljes felső szintje lángolt.

Itt a mentésről készült videó

Kiemelt kép: részlet a videóból