​Az egyik utas lefejelte, a másik össze is karmolta a Nyíregyházára tartó vonat jegyvizsgálóját. Az agresszív utasokat Kemecsénél sikerült leszállítani, ekkor egyikőjük még le is köpte a vonatot. 

Nem vettek jegyet

Ahogy azt az elsők között itt a LikeNewson megírtuk a három fős társaság november 11-én Nyíregyházára indult vonattal, csakhogy menetjegyet egyikőjük sem váltott.

Mondták nekik, hogy szálljanak le

A jegyvizsgáló, amikor felszólította őket, hogy vegyenek jegyet, a kérésnek nem tettek eleget, sőt egyre agresszívebben viselkedtek, ekkor szólította fel őket a két jegyvizsgáló és a vagyonőr, hogy a következő állomáson szálljanak le a vonatról.

Lefejelte a kalauzt

A 19 éves nő és a 20 éves férfi szidalmazni kezdte a közfeladatot ellátó személyeket, a férfi lefejelte, a nő pedig elől hátul többször megütötte és karmolta a jegyvizsgálót miközben szidalmazta is őt.

Leköpte a vonatot

Végül Kemecsénél sikerült őket leszállítani, itt még a férfi bele rúgott a vonat ajtajába és még arra is volt ereje, hogy leköpje a vonatot. A Frissmédia.hu úgy tudja, hogy a harmadik társuk nem vett részt a bántalmazásban.

Megsérült a kalauz

Bár a jegyvizsgáló nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, a bántalmazás akár súlyosabb sérülésekéhez is vezethetett volna.

Büntetett előéletű támadók

A portál úgy tudja, hogy mindkét gyanúsított büntetett előéletű, a férfi vagyonelleni bűncselekmény elkövetése miatt közérdekű munkára ítélté a bíróság 2020-ban.

Próbaidőn volt

A nőt most októberben felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a bíróság, így a verekedést a próbaideje alatt követte el a nő.

Újabb bűncselekmények

A bíróság ezek alapján úgy ítélte meg, hogy ha szabadlábra helyezné a gyanúsítottakat, akkor fennáll annak a veszélye, hogy újabb bűncselekményeket követnének el – írja a Kékvillogó.

Súlyos testi sértés

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és súlyos testisértés kísérlete miatt folyamatban lévő ügyben a bíróság gyorsított eljárásban fog eljárni.

Kiemelt kép: illusztráció