Vasárnap estig legalább hat embernél, orvosoknál, klinikai munkatársaknál mutatták ki a koronavírust azok közül, akik feltételezhetően kontaktust létesítettek Rovó Lászlóval.

A Magyar Hang úgy értesült, hogy a vírust többek között az SZTE egyik rektorhelyettesénél és a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Idegsebészeti klinikájának egyik orvosánál is kimutatták.

Több egymástól független forrásra hivatkozva azt írják, hogy Rovó László koronavírusos megbetegedése miatt legalább 9 aneszteziológus, több fül-orr-gégész, szakápoló és műtős is karanténba kényszerült, így tünetek nélkül is legalább két hétig kiesnek a munkából. 

„Információink szerint az SZTE Klinikai Központjában alap esetben 85 aneszteziológus dolgozik, azaz az egyetem rektora miatt kialakult helyzetben ez a szakterület a legszerencsésebb esetben is minimum két hétre megtizedelődik” – írják.

A Magyar Hang értesülései szerint az idegsebészeti klinika munkatársa Rovó Lászlóval közösen ment síelni Dél-Tirolba, de a rektorral ellentétben ő hazatérése után egyből karanténba vonult.

A LikeNews.hu is megírta, hogy a Szegedi Tudományegyetem rektora ausztriai síelése után nem vonult karanténba, hanem műtött és az egyetem ügyeit intézte. Később kiderült, Rovó László koronavírussal fertőződött. Az erről szóló cikkeket ide kattintva tudod elérni.

Kiemelt kép: Szegedi Egyetem Klinikai Tömb – szte.hu