Az idei pécsi adventi vásár egyik lélekemelő programja volt az az integrált kórussal megvalósított flashmob, melyet az Eck Imre Alapfokú Művészeti Iskola és a Pécsi Éltes EGYMI pedagógusai szerveztek tagiskoláikkal közösen a Széchenyi téren.

A villámcsődület során a résztvevők gyakorlatilag “beolvadtak” az adventi vásározók közé, majd mindannyian énekelni kezdték a világ egyik leghíresebb dalát, Leonard Cohentől a Hallelujah-t. Ezután előadták még a Piramis örökérvényű, Szállj fel magasra című szerzeményét, végül az Így fogadj el igazánnal zártak Demjén Ferenctől.

Az emlékezetes éneklésen a Pécsi Éltes EGYMI szinte minden diákja részt vett, óvodástól egészen a szakiskolásig. Rajtuk kívül pedig a művészeti iskola és tagintézményeinek zeneiskolai növendékei. Belőlük és persze tanáraikból alakult a közel 250 tagú kórus, mely megörvendeztette a járókelőket.

2016-ban a budapesti Szent István Bazilika előtti karácsonyi vásárban szintén a Hallelujah-t énekelték ismert zenészek. Ott volt Hevesi Tamás, Szulák Andrea, Kasza Tibi, Kollányi Zsuzsi és Berkes Olivér is.

Kiemelt kép: flashmob Pécsen – Forrás: Youtube.com