Nagy volt a meglepetés egy miskolci általános iskolában, amikor a postás megérkezett a Kensington palotából feladatott levéllel, amely egyenesen Vilmos hercegtől érkezett.

Hatalmas meglepetés érte a napokban a miskolci iskolásokat.  Avastetői általános iskola Széchenyi István tagiskolájának 2. b osztályos kisdiákjait levelet kaptak Vilmos hercegtől.

Az interneten keresték meg Vilmos címét

Az iskola egyik tanára, Kiss Gabriella nagy angolszászrajongó. Benne merült fel az ötlet, hogy karácsony előtt írjanak  Vilmos hercegnek és családjának üdvözlőlevelet. Ezt elmondta a gyerekeknek, akik nagyon lelkesek voltak. Eddig ők azt hitték, hogy királyok és hercegek csak a mesékben léteznek, és meglepődve hallották, hogy bizony vannak olyan országok, ahol a király vagy a királynő az uralkodó. Igazából nem sok reményt fűztek a válaszhoz, így aztán annál nagyobb volt az öröm, amikor megérkezett az üdvözlőlap, amin Vilmos herceg és családja látható. A gyerekek megírták Vilmosnak,  hogy egy miskolci iskola 2. b osztálya járnak,  nagyon jól tanulnak. Részletesen beszámoltak a trónörökösnek a magyarországi karácsonyi szokásokról, hagyományokról, majd boldog karácsonyt kívántak a hercegi családnak. Ezután minden gyerek aláírta a levelet. Vilmos herceg címét pedig az interneten találták meg.

 „A tanítványaink már tanulnak angolul, egyelőre játékosan, de a nyelvgyakorlás szempontjából is hasznos volt a levélírás. Ugyanakkor arra is neveltük őket, hogy merjenek bátrak és kezdeményezőek lenni, hiszen ezt a levelet is érdemes volt megírni. Szerettük volna nekik megmutatni, hogy nemcsak elektronikusan lehet levelet írni, hanem hagyományosan is, de azt is megtanulták, hogyan címezzük meg a borítékot. Szeretnénk majd megköszönni a herceg levelét, és megírni neki, hogy nagyon jólesett nekünk a figyelmességük” – mondta a boon.hu-nak az egyik tanár.

Vilmos herceg és családja megköszönte a karácsonyi üdvözletet, és minden jót kívántak az új évre a 2. b osztály tanulóinak.

A világra nyitott gyerekeket nevelnek

Igencsak meglepődött Tóth­né Csorba Mária, az iskola igazgatója is, amikor megérkezett a posta, és a sok boríték között egyszer csak talált egy olyat, ami a Kensington-­palotából érkezett.

„Hihetetlen érzés, hogy a gyerekek választ kaptak a levelükre. Minden olyan kezdeményezést nagyon szeretek és támogatok, ami a diákjainkat egy kicsit kiviszi az iskola falai közül. Különösen, ha ezt idegen nyelven próbálják meg megtenni, még ha csak másodikosok is. Büszke vagyok a kollégáimra is, hogy ilyesmit kitaláltak. Ez a siker hatással van a többiekre is, mert az az üzenete, hogy merjünk egyre nagyobbat álmodni, egyre bátrabb dolgokat megtenni. Ez a történet azért is fontos nekünk, mert részesei vagyunk egy Erasmus-programnak, melynek keretében egy portugál és egy lengyel iskolával dolgozunk együtt, szintén angol nyelven” – mondta az igazgató.

Kiemelt kép: Vilmos herceg